3.11.2010

Open the window, let the sunlight there kiss your face


Ei viime, vaan sitä edellisenä lauantaina kävin saattamassa lapset isovanhempien luo lounaisrannikolle, La Rochelleen. Olin siellä vain pari päivää (lauantai-maanantai), kun lapset vietti siellä koko viikon. Junamatka Pariisi - La Rochelle kesti noin kolme tuntia ja matkustettiin semmosessa "perhevaunussa", jossa oli koko matkan ajan työntekijä, jolta ois saanu kaikkia pelejä yms viihdykettä. Mua etukäteen vähän pelotti, koska matka oli suht pitkä, että miten Paul ja Clément jaksaa tylsistymättä, mutta ne oli täysin tyytyväisiä lehtiin ja värityskirjaseen, jotka maman osti niille Montparnassen juna-asemalta.

Isovanhemmat, mamy ja papy (mamanin vanhemmat), oli ihan supermukavia, ne sano heti, että oon osa perhettä ja etenki mamy huolehti koko ajan, että kaikki oli ok. Se oli kivaa, koska mulla oli kurkku älyttömän kipeä koko ton ajan kun olin siellä ja muutenkin kipeähkö olo, niin sain sitten särkylääkettä ja jotain imeskelytabletteja parantamaan oloa. (Nää muuten syö Ranskassa ihan hullusti särkylääkettä, siis ne ottaa 1000 mg kerralla ja mamy oli ihan ihmeissään kun sanoin, että 500 mg on ihan riittävä aluksi...)
 

Mamy ja papy asuu rygby-kentän vieressä (siis melkein kiinni siinä, näin mun ikkunasta hieman sinne kentälle) ja lauantaina kun saavuttiin, oli siellä peli käynnissä. La Rochelle voitti, jee!(?)

En oikein tehny mitään kovin ihmeellistä siellä lyhyen visiitin aikana, katoin tosi paljon telkkaria, haha. No sunnuntaina syötiin lounasta mamanin isosiskon luona, joka siis asuu siellä ja jolla on kaksi aikuista lasta, jotka myös tapasin. Itse asiassa sen tytön olin jo tavannutkin kun se oli täällä St-Leussa pari yötä silloin joskus. Sunnuntaina kierrettiin myös kaupunkia, joka oli tosi nätti, eikä siis ihme että se on tosi turistikaupunki, très touristique. Harmi vaan, ettei mulla ollu kameraa mukana tolla kaupunkikierroksella.
Löytyi yhden aallonmurtajan päältä

 
Maanantaina ehdin aamupäivästä hetken kävellä rannalla ennen lounasta ja junamatkaa takaisin Pariisiin. Kiva oli muuten tajuta nyt lauantaina, että Mäyrä (Laura, suomalainen au pair) vietti lomansa sen lasten mukana niiden mummolassa La Rochellessa. Koska sain siis valita, kauan oon siellä, mutta aattelin, että jos siellä ei oo mitään tekemistä niin en viitti hirveen kauaa olla siellä, mutta oltaishan me Mäyrän kanssa siellä viihdytty, damn! Vois tosiaan sanoa toisillemme mihin kaupunkiin ollaan menossa, eikä vaan että mummolaan, heh. Ens kerralla sitten...

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Voi että, haluun äkkiä sinne Ranskaan. Kuulin että toivoit xylitol-purkkaa sinne... :DDD eikö siellä oikeesti oo purkkia jotka on hyväks hampaille?!?!

  VastaaPoista
 2. Merci beaucoup! Kuulit oikein, sitä ja PALJON kiitos :DD Täällä purkissa lukee vaan että "ei sokeria" jos ne on semmosia terveellisempiä purkkia, xylitolista ei mainita mitäään, hmph. Mutta eikös ksylitol oo joku suomalainen juttu..??? Joten sitä tosiaan kiitos tänne tai tuun ilman hampaita vuoden päästä täältä pois!!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Mun perhe asui ennen La Rochellessa ja toi äiti haluais mennä sinne käymään kun siellä on tuttuja, miten kaikki asuu siellä??? :D Ja oon muuten löytänyt ksylitolipurkkaa täältä! Mutta se oli yllätys yllätys aika kallista..

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja joo mitä ihmettä, kaikki näköjään asuu tai on asunu siellä joskus!!! Outoa... MITÄ oot löytäny, oikeesti, MISTÄ, mäki haluun! Liitulakujen löytö oli jo jotain sanoinkuvaamattoman mahtavaa, mutta jos löytyy OIKEETA purkkaakin, niin oivoi!!

  VastaaPoista
 5. :DD outoja nuo ranskalaiset :O joo, on se tätä suomalaista innovaatiota =D me pistetään sulle postiin purkkaa ja turkinpippureita (?)! :)

  VastaaPoista
 6. näin unta et me löydettiin marche plussista liitulakuja !!! :D ehkä se on enneuni....

  VastaaPoista
 7. Ansku: Laittakaa JA PALJON! Myös muuta salmiakkia saa laittaa ja ehkä Fazerin sinistä jajaja mmmmmm....

  Eve: Eikä, siistiä!! :DD Ehkä ne ottais niitä valikoimiinsa jos pyydettäis kauniisti... Toisaalta ei se Auchan nyt niiin kaukana ole :)))))))

  VastaaPoista