24.9.2013

Day 13

IMG_20130922_113142
IMG_20130922_220730
IMG_20130922_223239
IMG_20130917_211712

Viime tiistaina iski ikävä ensimmäistä kertaa.

Ehkä asialla oli jotain tekemistä sen kanssa, että oli ensimmäiset luentoni, enkä tunne yliopistolta vielä ketään. Missasin orientaatioviikot ja parit ekat luennot jokaiselta kurssilta, joten olen hieman ulalla vähän kaikesta.

Uskalsin kuitenkin pyytää muistiinpanoja yhdeltä tytöltä ja olin niin ylpeä itsestäni, heh.

Ja helpotti muistaa, että ihan yhtä yksinäiseltä tuntuu Suomessakin massaluennoilla, jos ei tunne kurssilta ketään.

Löysin vihdoin asunnonkin! Facebook oli loppujen lopuksi kaikista tehokkain asunnonetsintäväline ja nyt elelen leveästi libanonilaistytön kämppiksenä. Leveästi todella, sillä jo makuuhuone on lähes samankokoinen kuin yksiöni Tampereella.

Viikonloppuna telttailin erään toisen yliopiston vaihtareiden kanssa maissipellon vieressä sijainneella leirintäalueella, noin tunnin ajomatkan päässä Montrealin keskustasta. Perille päästiin sellaisella keltaisella koulubussilla, joita näkee elokuvissa. Niitä siis käytetään oikeastikin täällä koululaisten kuljetukseen.

Telttailu koostui hot dogeista, vaahtokarkeista, nuotiosta ja puoli-alastomista ihmisistä kun osa porukan (miespuolisista) jäsenistä päätti hylätä vaatekappaleet kalsareita lukuunottamatta. Hyvin mielenkiintoinen meininki siis, mutta tutustuinpahan uusiin ihmisiin.

Lauantaina olin niin poikki, että nukuin koko päivän. Siis kirjaimellisesti, sunnuntaiaamuun asti.

Sunnuntaina hoidin kaksi perimontrealilaista tapahtumaa saman päivän aikana, ensin suunnattiin Tam-Tams-rummuttelutapahtumaan Parc Mont Royaliin ja sen jälkeen tämän vuoden viimeiseen Piknic Électronikiin. Ja välissä söin vielä poutineakin! Sää oli kalsea, mutta tanssiminen (ja viini) piti lämpimänä.

Olen vahingossa soluttautunut enemmän enkunkielisen Concordia-yliopiston piireihin kuin omaan UdeMiini, mutta mikäs tässä. Concordia sijaitsee parin kadunpätkän päässä kämpiltä ja nyt tiedän, että sieltä saa ilmaista (!) vegaani(!)lounasta joka päivä (!!) sekä kahvikupin vähän päälle dollarilla. Ihan kohta menen sinne ilmaiseen elokuvanäytökseen.

La vie est belle, life is good ja niin edelleen.

8 kommenttia:

 1. Ilmaista??? VEGAANILOUNASTA? Mikä paikka se tollanen on? :DDD Täytyy varmaan muuttaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ouais, exactement!!!! tervetuloa, tää on kyllä aika mahtava paikka :--D

   Poista
 2. ihanaa, että pääsit perille! jollain kieroutuneella tavalla nämä juttusi lievittävät omaa matkakuumetta, kun on niin peeaa2013 ettei pääse mihinkään :) kirjottelehan taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, hauskaa että lievittää eikä kasvata kuumettasi! mutta kai sitä mm. just blogien kautta pääsee vähän kuin itsekin matkustamaan :--D ja jos on rahasta kiinni, niin suosittelen matkustamaan lähelle, suomestakin löytyy mitä ihmeellisempiä paikkoja! liftaa lappiin...?? okei ehkä nyt on jo vähän kylmä mut ehkä tajusit pointin :)))

   Poista
 3. Kuulostaa niin ihanan uudelta ja jännältä, kaipaan sitä tunnetta! Lahti on aika kalsea kuten kuvailit osuvasti säätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh, kaikki on uutta ja jännää ihan koko ajan! hurjaa miten vähän aikaa oon ollu ja kerenny silti jo vaikka mitä. ja silti tuntuu et miljoona asiaa pitäis vielä hoitaa :DD tsemppiä lahteen, ehkä sekin voi yllättää positiivisesti! :---)

   Poista
 4. hei olin kanssa tuolla piknic elelectronikissa hetken, ompa hassua :) oon ite vaihdossa kingstonissa, mutta oltiin viikonloppureissulla montrealissa. löysin blogisi sattumalta tous les problems -blogin kautta ja jään ehdottomasti seuraamaan! - anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei anni ja tervetuloa! :-) piti ihan googlata missä kingston sijaitsee, haha :-D hauskaa tosiaan, kuviteltiin lillin kanssa olevamme ainoita suomalaisia siellä piknicissä! toivottavasti sulla on hyvä vaihtoaika siellä päin kanadaa :-) ja ilmoittele ihmeessä jos vielä tuut uudestaan käymään montrealissa!

   Poista