16.9.2013

Day 5

day5_06
day5_03
day5_01
day5_04
day5_05
day5_07
day5_02
day5_09
day5_08
day5_11
day5_10

Tänään, sunnuntaina, oli ensimmäinen päivä kun muistin ottaa kunnon kameran mukaani täällä.

Puhelinliittymän avaamisen jälkeen kuljeskelin sinne tänne minne mieli teki. Ilman karttaa tietysti, koska se on parasta.

Nyt jo tuntuu, että etenkin keskusta-alue on hyvin helposti sisäistettävissä, kunhan tietää pari pääkatua niin eksyminen on lähes mahdotonta.

Vanhassa kaupungissa ja satamassa oli turisteja ja se on sellaista siistimpää aluetta. Tykkään kuitenkin enemmän tästä hieman likaisemmasta, graffitien täyttämästä Montrealista.

Quebeciläisaksentti on hassu, mutta oikeastaan selkeämpi ymmärtää kuin "oikea" ranska. Alan pitämään puhetavasta, mutten toivo sen tarttuvan itselleni kovin tiukasti, hah.

Sekä englantia että ranskaa tulee käytettyä, vähän tilanteen mukaan. Molemmilla pärjään mutta molemmissa on parantamisen varaa, joten tää on just ideaali paikka.

En osaa verrata tätä kaupunkia mihinkään muuhun, mikä on vain hyvä asia. Oon varovaisen ihastunut, mutta tiedän rakastuvani täysillä pian. Kunhan löydän ne omat paikat ja rutiinit.

Mulla on levollinen ja luottavainen olo. Mä niin tykkään olla just täällä.

6 kommenttia:

 1. Oi kuin onnekas oon, että eksyin sun blogiin!
  En tiedä vain kuinka turvallista luettavaa tää tällaiselle krooniselle matkakuumeiselle on- mutta taidan uskaltaa jäädä seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ja tervetuloa! matkakuume tuskin lieventyy vaikkei lukisi yhtäkään blogia, joten parempi kai lukea.... tai jotain :---D

   Poista
 2. JES, parasta! Näyttää ja kuulostaa liian kivalta, tässähän alkaa ihan tuntua aika pitkältä ennen omaa lähtöä -.- Mutta en malta oottaa sun montreal postauksia, toivottavasti sun bloggausinto ei katoa mihinkään, vaikka niin usein tuntuukin vaihtareille käyvän :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo no mulla ei oo ollu vielä yhtäkään luentoa niin aika lomailuahan tää on vielä :-D paitsi tietty asunnon metsästämistä ym. käytännön asioiden hoitamista. tää blogi on kyllä niin tärkee paikka mulle että uskon kirjottelevani tänne niin usein kun ehdin ja internet toimii :--D eli no worries!!

   Poista
 3. http://www.lily.fi/blogit/laura-de-lille?tag=14516

  käy tsekkaa noi ja tee aarrelöytöjä ja meidät kaikki kateellisiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos muistutuksesta! just joku päivä kirjasin ylös second hand-kauppojen osoitteita, että osaan vierailla niissä ja tuossa oli vielä pari lisää, jei! :--)

   Poista