31.1.2014

Sen täytyy olla raskasta, hämmästellä sydämensä suuruutta

IMG_20140128_075404
IMG_20140128_164337
IMG_20140128_172029
IMG_20140128_181934

Neljä kuvaa ja kertomus viime tiistailta.

Huonosti nukutun yön jälkeen sain itseni kuitenkin aamuluennolle ja olo oli ihmeen kevyt, vaikka unta oli takana hädintuskin tunnin verran. Aurinko säkenöi ja bussi oli täpötäynnä.

Kolmen tunnin jälkeen tiesin hieman enemmän katalaanin historiasta (kurssin aiheena kieli ja identiteetti) ja suuntasin kavereiden yliopistolle lounaalle.

Jälkiruuaksi kahvia ja jaettu, joka puolelle murustellut taatelileivos.

Ulkona pilvet muuttuivat vaaleanpunaisiksi ja me yritettiin etsiä majoitusvaihtoehtoja Kuubasta (olisikohan jollain antaa vinkkejä tuonne rommin ja sikareiden luvattuun maahan?).

Joidenkin tuntien kuluttua päätettiin lähteä leffaan.

Oli kuitenkin nälkä. Kiinalaisessa ravintolassa tarjoilijoilla tuntui olevan koko ajan kiire, mutta ruoka maistui (nuudeleilta ja katkaravuilta) ja onnenkeksi sanoi, että plan for many pleasures ahead.

Lopulta tuli aika kiire elokuviin ja luultiin olevamme myöhässä, mutta esityksien aikatauluja olikin muutettu ja elokuva, jota oltaisiin haluttu mennä katsomaan alkaisikin vasta parin tunnin kuluttua. Meitä neuvottiin katsoa jonkun komedian loppu ja sitten vaihtaa salia sen jälkeen.

Katsottiin siis umpisurkea Jackass-elokuva, jonka ainoa hyvä kohtaus oli kopioitu suoraan Little Miss Sunshinesta. Taisin myös nukahtaa hetkeksi. Elokuvan loputtua tajuttiin, että haluamamme leffa alkaisikin vasta tunnin päästä, mutta samassa salissa alkaisi pyöriä joku muu pätkä. Haettiin siis popcornia ja oltiin toiveikkaita, että seuraava elokuva olisi edes hieman edellistä parempi.

No, ei ollut. Taisi olla yksi huonoimmista elokuvista ikinä. Äijäelokuvassa miehet olivat vankilassa, tappelivat keskenään, tappoivat toisiaan, metsästivät peuroja ja kostivat veljensä kuolemaa. Kaikkea siis niin kovin miehistä juuh. Elokuvan ainoan naisen rooli oli olla rakkauden kohde ja raskaana.

Metrolla kotiin ja pari jaksoa Girlsiä ennen nukkumaanmenoa, jotta unohtuisi kaikki se synkkyys.

Että sellainen tiistai. Melko tavallinen muttei ihan kuitenkaan. Ihan kiva kuitenkin!


PS. Uudet levyt Scandinavian Music Groupilta ja Iisalta. Ahhh, kuolen onnesta. Iisaa olen fiilistellyt varovaisen innostuneesti, mutta SMG:ltä haluan imeä jokaisen sanan, tahdin ja henkäyksen soluihini iäksi.

8 kommenttia:

 1. Girls toimii aina!!! En ole koskaan ollut sen suuremmin tv-sarjojen perään, mutta edellä mainittu käy tosiaankin loistoseurasta juuh :--- D koooll oot siis Kuuban lähdössä? Itse olin siellä nimittäin nelisen vuotta sitten, perheen kanssa. Minnepäin menette? Itse oltin pääosin Havannassa, jossa majapaikka sellaisessa hieman rapistuneessa (luonnollisestikin :- D ) hotellissa, mikä kuitenkin oli sikäläiseen hintatasoon verrattuna ns. hieno. Voin kysyä tarkempia tietoja, jos olet kiinnostuntu, vai onko suunnitteilla vielä joku autenttisempi majapaikka, hostelli tmv majoitussysteemi? :- )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. girls on kyllä niin kova! ja kyllä vain, kuuba kutsuu! meidän lento on varaderoon, aateltiin olla siellä pari päivää, sit havannassa pari ja sit vielä vinalesissa pari. vähän ollaan kateltu semmosia casa particulareja, yksityisihmisten vuokraamia huoneita :--) mutta saa antaa toki yleisiä vinkkejä kuubasta ja jos muistat jotain huippujuttuja havannasta niin ois mahtava tietää! :--)

   Poista
 2. Ihana kertomus! :-*
  Mulla menee Iisa ja SMG just toisinpäin: Iisan levy pyörii nonstoppina, mutta SMG:tä oon kuunnellut vasta pari biisiä sieltä täältä varovaisesti. Sain teininä varmaan yliannostuksen SMG:stä, kun jotenkin se nykyään vähän.. ärsyttää? En tiedä miksi! Mutta pitää antaa nyt mahikset sillekin, ja kuunnella levyä enemmän.

  Mutta kuules muru, HYVÄÄ SYNTTÄRIPÄIVÄÄ!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hii, kiitos ihanuus <3 mä innostuin smg:stä vasta palatkaa pariisiin-levyn aikaan, joten ehkä en oo vielä saanu yliannostusta?? :----D vaikka en kyllä usko, että tulen ikinä kyllästymään siihen, ne toimii ihan liian hyvin suomi-ikävään ja niitä biisejä on paras laulaa :--) tykkään tuosta iisan levystäkin kyllä, pitäisi kuunnella sitä vielä enemmän tosin.

   Poista
 3. Mun vanhemmat on ollu useamman kerran Kuubassa ja majoittunut aina kai paikallisten kodeissa... On kai yleistä vuokrata tyhjiä huoneita airbnb-tyyliin ja sitten siihen saattaa kuulua aamupalaa jne. Vanhemmilla on ollu vaan hyviä kokemuksia!. En vaan tiedä mitä kautta noita sitten löytää, google varmaan osais kertoo! Meitsikin tahtois Kuubaan oi että!

  Ja paljon synttärionnea! Sulla on huippublogi! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo just tuo on meidänkin suunnitelma!! ollaan löydetykin lupaavalta kuulostavia, mutta ei vaan olla ihan satavarmoja miten tuo varaussysteemi toimii, kaikkiin kun ei ees löydy mitään yhteystietoja osoitteen lisäksi...

   kiitos paljon!! :--)

   Poista
  2. Moikka, sattumalta eksyin tänne ja kommentoin pikasesti tähän casa particular-juttuun: ainakin viitisen vuotta sitten, kun oltiin Kuubassa, ei varauksia oikein pystynyt tekemään. Ne paikat, jotka oltiin varattu etukäteen netistä, ei kuitenkaan ollut vapaana, kun saavuttiin paikalle... Noita vuokrahuoneita on tosi paljon, joten mun mielestä parasta on vaan mennä paikan päälle kyselemään. Tietysti on hyvä katsoa etukäteen joku osoite, jonne ekaksi ottaa kyydin, ja jos se ei natsaa niin ne omistajat kyllä neuvoo eteenpäin.

   Voi tietysti olla, että systeemi on moderninmpi nykyään, mutta näin silloin! Ainoa, missä pitää olla tarkkana, on se, että asunnossa on valtion tarrat ja huoneen vuokraaminen laillista - Kuubassa seuraa aika kovat rangaistukset, jos sääntöjä rikkoo, joten sitä kannattaa välttää.

   Hyvää reissua!

   t.Anni

   Poista
  3. hei kiitos paljon!! ollaan tosiaan netin kautta varaamassa ja toivotaan, että ois ihan luotettavia noi :--) mutta en kyllä oo huolissani, varsinkin kun päätettiin ettei mennäkään turistirysä-varaderoon, kun siellä tuntui kaikki paikat olevan täynnä. kyllä me jostain katto päämme päälle saadaan!

   Poista