6.8.2014

ICE TEA

jäätee01


Vaikka joku kuumien maiden vinkki onkin juoda lämpimällä ilmalla lämmintä (minttuteetä tms.), niin mua se ei nyt kyllä ole houkutellut sitten laisinkaan.

Siispä olen tehnyt jääteetä! Miten naurettavan helppoa ja makoisaa!

Käsittääkseni jääteetä voi tehdä kahdella tapaa, joko kuuma- tai kylmähauduttamalla. Itse olen käyttänyt kuumahaudutusta, mutta molemmilla keinoilla pääsee varmasti ihan kelpo lopputulokseen.

Tätä voi myös varioida vaikka millä mitalla; teen laadulla, hedelmillä, marjoilla...

Tässä kuitenkin aika hyvä perusohje:

Simppeli jäätee

1 l vettä

2-3 pussia haluamaasi teetä (jos käytät irtoteetä, niin sen verran kuin nyt yleensä teekannulliseen laitetaan) 

1 lime / ½ sitruuna

0,5-0,75 dl sokeria

Keitä vesi ja hauduta teeladun mukaan. Pilko lime ja laita se sokerin kanssa kannuun. Kaada tee limen ja sokerin päälle ja sekoita. Maista, onko sokerin määrä oikea. Anna jäähtyä (voit nopeuttaa jäähtymistä kylmävesihauteella, yleensä jäähdyttelen kannullisen huoneenlämpöiseksi ja sitten annan olla yön yli jääkaapissa, jolloin aamulla odottaa kylmä ja virkistävä tee!).

Jos käytät kylmähaudutusta, tarvitset enemmän teepusseja ja haudutusaika on myös pidempi. Toisaalta taas jäähtymistä ei tarvitse odotella.

Sokerin voi korvata hunajalla ja jääpaloja voi laittaa jos niitä löytyy. Nyt olen käyttänyt vain maustamatonta vihreää teetä, mutta oman maun mukaan kannattaa teelaatu valita. Jääteehen käy hyvin myös ne kaapin perälle unohtuneet huonolaatuisemmatkin teepussit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti