14.10.2015

Sense8

http://netflixsense8gifs.tumblr.com/post/130076670675
http://wolfgann.tumblr.com/post/130231441714/sense8-woc
http://thediaryoflaurapalmer.tumblr.com/post/130032094229/say-one-more-thing-about-my-girlfriend-and-i
http://netflixsense8gifs.tumblr.com/post/130701242066

Vinkkaisin taas kivasta tv-sarjasta, jota suosittelen lämmöllä katsomaan!

Olin hieman epäileväinen aluksi, kun törmäsin Sense8-sarjaan sen scifi-elementin takia ja tuskin olisin aloittanut katsomisen, ellei Pauliina olisi kehunut sitä.

Netflixin alkuperäissarja Sense8 kertoo ihmisistä eri puolilta maailmaa, jotka huomaavat olevansa yhteyksissä toisiinsa mielensä kautta. Sarja hyppelehtii eri aikatasoilla ja eri paikoissa ja kestää hetki, ennen kuin alkaa hahmottaa, että mitä ihmettä oikein tapahtuu. Lisähämmennystä tuo myös se, että päähenkilöitä on tosiaan kahdeksan kappaletta.

Juoni ja sarjan idea on toki kiehtova, mutta mielestäni kaikista parasta sarjassa on sen henkilökaartin monipuolisuus. Kerrankin kerrotaan muidenkin kuin valkoisten jenkki/länkkäriheteromiesten tarinoita (mitä toki niitäkin on mukana)! Mukaan mahtuu niin intialainen, islantilainen kuin korealainenkin sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia.

Katsoin sarjan joskus kesällä mutta edelleen muistan elävästi pari kohtausta (ei spoilaa liikaa, lupaan!), jolloin teki mieli tuulettaa (no joo, taisin hieman hihkua ääneen):

Kun Nomi (transnainen ja lesbo) puhuu Pride-kulkueesta ja lausuu taikasanat I am also a we. Niinpä, henkilökohtainen identiteetti linkittyy vahvasti myös muihin.

Kun islantilainen Riley ja kenialainen Capheus ovat lentokoneessa ja Capheus sanoo, kuinka Riley on onnekas saadessaan lentää ja Riley vastaa, että ei onnekas vaan etuoikeutettu. (C: You're so lucky. R: No, not lucky. Privileged.)

Tässäpä siis mun vinkki pimeneviin syysiltoihin! (Onko joku jo katsonut tämän, mitä ajatuksia herätti?)


5 kommenttia:

 1. katsoin myös tän sarjan joskus kesällä ja olin ihan koukussa! Seuraavaa seasonia odottelen :) Mut joo, mahtava sarja ja niinkuin jo mainitsitkin, kivaa nähdä sellasta monipuolisuutta mitä ei tarpeeksi näe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jess! joo mäkin ootan jo uutta tuokkaria! ja eihän tääkään nyt täydellisen monipuolinen sarja oo (missä esim. vammaiset tai lihavat?), mut tässä on sentään yritystä! :--)

   Poista
  2. Nojuu, totta tuo!

   Poista
 2. Tää oli kivaa katsottavaa! Jotenkin olisin vaan toivonut, että ekaan tuotantokauteen olisi mahtunut ihan pikkasen enemmän. En oikeen osaa edes määritellä mitä, juonenkäänteitä kai, tai vinkkiä taphtumien kokonaiskulusta. Vikaa jaksoa katsoessa tuntui siltä, että vasta alkoi päästä sisälle siihen mistä sarjassa on kyse :D Tämä fiilis nopeasti ohi hurahtamisesta saattoi toki johtua siitä tahdista, jolla sarjan luukutti läpi ja toisaalta, ei kai ekan seasonin oo tarkotuskaan kertoa _koko_ tarinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, mietin kyllä ihan samaa, mutta toisaalta toi hahmojen paljouskin asetti varmasti haasteita. kun yhtä aikaa pitää esitellä kaikki hahmot ja kuljettaa juonta ni huh huh! mutta eihän tosiaan ekan kauden ookkaan tarkotus kertoa kaikkea, niin kuin sanoitkin, uutta kautta siis ootellessa! ;--)

   Poista