14.6.2011

Mä tahdon lentää sun kanssa kattojen yllä

Lentomatka Suomeen ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Istuttiin jo lentokoneessa, kun kapteeni kuulutti, että koneen pyörästä on mutteri irti ja joudutaan odottelemaan teknikkoa. Puoli tuntia vaihtui kahteen tuntiin, joka vaihtui lennon kokonaan peruuntumiseen. Saatiin kuitenkin uusi lento samalle päivälle, kello 11 sijaan päästiin lähtemään kello 19. Niin ja olin tosiaan nukkunut ehkä kaksi tuntia Seinellä istuskelun ja yöbusseilun jälkeen... Onneksi mulla oli odotteluseurana kaksi (krapulaista..) espoolaistyttöä, joista toinen pääsi tosin jo aiemmalle lennolle. Ajomatka kotiin sujui SMG:n Mantereen tahdissa, mulla on superäiti (kannatti valittaa Facebookissa hehe)! Aika paljon sutjakkaammin sujui lento takaisin Pariisiin, ei tosin päästy Peven kanssa vierekkäin, mutta eipä se haitannu kun molemmat tais nukkua koko matkan.
SUOMIVISIITTI 316
Suomessa oli hassua, kuinka sinuttelu tuntui epäkohteliaalta. Täällä kun teititellään kaikkia tuntemattomia ja etenkin itseä vanhempia. Ranskassa jos vähänkään hipaiset toista ihmistä, kaikki on heti "pardon!", Suomessa joku lyö sua laukulla päähän ja eka sana on "hups!". Ylikäytin varmaan sanaa kiitos, koska ranskan s'il vous plaît :lle ei löydy vastinetta suomeksi. Vielä en oo oppinu sujauttamaan sitä sulavasti samaan hengenvetoon heti jokaisen pyynnön jälkeen, kuten ranskalaiset tekee, vaan mulle tulee pieni ajatustauko väliin.
SUOMIVISIITTI 169
Huomasin, kuinka helposti small talk sujuu suomeksi nykyään, vaikken sitä ranskaksi vielä oikein osaakaan. Lenkkipolulla täällä 80 % (miehistä..) moikkaa, Suomessa 0 % kaikista.
SUOMIVISIITTI 356
Hassua, kuinka kaukana Suomi-elämä ja Ranska-elämä on toisistaan, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Oli paljon helpompi sopeutua takaisin tänne Ranskan kotiin, vaikka yritinkin vakuutella itelleni, ettei mikään oon Suomessa muuttunu. En muistanut missä meillä kotikotona säilytetään kattiloita ja suihkut toimi eri tavalla (ei tarvinnutkaan väännellä erikseen kylmä- ja kuumahanoja).
SUOMIVISIITTI 176
Toimin ylioppineen Juulin hovikuvaajana ja saatiin sen ylppärikuva napsittua. No helppoahan semmosta kauneutta on kuvata (ja tää ei oo mitään ironiaa, vaikka vika kuva onkin tommonen!) (Juhlista kuvamateriaalia myöhemmin!)

Ja AINIIN! Nyt mulla on Flow-lippu, jehuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti