21.9.2012

Death by chocolate

IMG_1507 copy

IMG_1510 copy

IMG_1511 copy

IMG_1512 copy

Leipominen on kyllä yksi parhaimpia asioita, mitä tiedän. Se auttaa kaikkeen, oli sitten väsynyt, surullinen tai vaikka vain tylsistynyt. Taikinaterapiaa, kuten äiti sanoisi. Leipoisinkin useammin, mutta on jotenkin hölmöä leipoa vain itselleen armoton määrä keksejä saati kokonainen kakku (kamut tulkaa useammin kyläilemään, niin pääsen leipomaan!!).

Viime lauantaina leivoin tämmöisiä keksejä eräille tupareille ja sainkin erittäin lämpimän vastaanoton (leipomalla siis voi myös näköjään voittaa ihmisiä puolelleen, ahhah). Joku kuvaili keksejä syntisiksi, ja onhan niissä melkoisesti esim. sokeria... Näitä on erittäin helppo tehdä, koska näihin ei tarvitse mitään sähkövatkaimia tai muita vempaimia ja raaka-aineetkin on suht simppelit. Joskus voisin soveltaa näitä lisäämällä mukaan vaikka pähkinöitä tms.

Reseptin olen muistaakseni napannut kauan aikaa sitten jostakin kotikotoa löytyneestä reseptikirjasta ja sen alkuperäinen nimi on "Amerikkalaiset suklaamurupiparit", mutta päätin vähän muokata nimeä, heh. Tässä siis ohjetta:

Syntiset suklaamurukeksit
(n. 30-40 kpl)
 
3 1/2 dl voita/margariinia (käytin viimeksi 200 g, josta tuli n. 3 dl)
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa

7 1/2 dl vehnäjauhoja (viimeksi riitti n. 6 dl, mutta lisätkää tarpeen mukaan)
1 tl suolaa
1 tl soodaa/leivinjauhetta
340 g taloussuklaata (hassu määrä, itse laitan suunnilleen yhden kokonaisen ja reilun puolikkaan suklaalevyn)

1. Sekoita keskenään sulatettu voi, sokerit ja munat.

2. Paloittele/murskaa taloussuklaa (kannattaa jättä melko isoiksi paloiksi niin on suuria sattumia kekseissä!).

3. Lisää taikinaan loput ainekset ja lopuksi suklaa, sekoita sekoita sekoita.

4. Tee lusikalla kasoja leivinpaperille, jätä runsaasti leviämisen varaa!

5. Paista uunissa 190 C n. 10 minuuttia.

6. Anna jäähtyä (jos maltat) ja sitten: SYÖ.


Ja jos leipominen (tai syöminen) ei tarpeeksi hoida sielua, niin onneksi viimeistään musiikki auttaa tyhmään oloon:

Sia - Death By Chocolate

PS. Tänä viikonloppuna sielua hoivataan oikein urakalla, koska Monsters Of Pop starttasi eilen ja vielä luvassa kolme iltaa parhautta. Meikällä siis 4 päivän passi taskussa, superjee!

10 kommenttia:

  1. oo, kiitos reseptistä, toivottavasti se on pomminvarma, ite onnistun nimittäin poikkeuksetta saamaan kaikista kekseistäni aikaseksi semmonen pellin kokosen laatan :D mie tykkään kans tosi paljon leipoa (paljon helpompaa ku kokkaaminen) mutta inhoan sen jälkeen siivoamista ja tiskaamista, varsinki ku mie jotenki onnistun räjäyttämään keittiön jo pienessäki operaatiossa.

    VastaaPoista
  2. Ihan liian herkullisen näkösiä! Nää vois tehota stressimöksäyksen taltutuksena!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näkösiä, nam haluan!
    Oon kade MoPista, voi kumpa oisin saanut olla muuuukaanaaaa (tiiäks sen Putte-possubiisin?)

    VastaaPoista
  4. tiina: ite oon aina onnistunut hyvin tällä reseptillä, eikä ole tullut pellin kokoista keksiä :--D ei tosin muillakaan resepteillä, joten en tiedä, johtuuko se juuri tästä reseptistä vai luontaisista leipurintaidoistani.. ehheh :::DDD nojoo, mutta siis, kunhan jättää tarpeeksi leviämisen varaa ja malttaa tehdä suht pieniä taikinakasoja, niin pitäisi onnistua, tuossa on kuitenkin sekä kananmunaa että suklaata, jotka molemmat pitää aineksia kasassa :))) ja ainut huono puoli leipomisessa tosiaan on se jälkien siivoaminen :// sen vois joku muu hoitaa :DDD

    VastaaPoista
  5. mira: oi kyllä, siihen tarkoitukseen nämä on oivallisia! stressimöksäys, onpa hyvin kuvaava sana, alan käyttää tätä itekin! :--D

    VastaaPoista
  6. sini: jooooo tiiän putte-possubiisin!!! :DD wish you were here!!! :'(( (kai tiiät tän: http://www.youtube.com/watch?v=3YrKkuDr1Rw :DDDDDDDD ) mutta pian pian pian oot suomessa ja sitten!!!! ruma! flux! o'malleys! keksejä??!

    VastaaPoista
  7. O'Malleys! Viiniä! Ruma! Flux! ja ehkä jopa Octopus??

    VastaaPoista
  8. Mä kyllä tykkään näistä sun jutuista. Jotenkin blogeja vaan karisee ain välillä lukulistalta, mutta tänne jaksaa ain tulla- Tää on sellaine ikuinen perjantai-iltapäivä, kun on kaikki tehtävä takanapäin. Kiitos siitä.

    VastaaPoista
  9. henriikka: kiitos suuresti yhdestä ihanimmista kommentista, jonka olen ikinä tänne saanut <3 olen sanaton mutta kovin kiitollinen :'-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.