25.9.2012

Monsters of Pop 2012

MOP2012

Neljä kuvaa, neljä päivää Monsters of Popia. Oli taas niin huikeaa, niin huikeaa. Mielestäni parasta on mennä MOP:iin siten, että tietää mahdollisimman vähän siellä esiintyvistä bändeistä, koska siten kokee todellisia yllätyksiä, sekä hyviä että huonoja (jälkimmäisiä onneksi harvemmin). Olinkin aavistuksen pettynyt, kun ohjelmistoa selaillessa iso osa esiintyjistä kuulosti vähintään nimen perusteella tutuilta ja muutaman olin jo nähnyt livenä aiemmin. Onneksi löytyi myös sitä neverheard-osastoa!

Lempparipäiviksi osoittautuivat torstai ja sunnuntai ehkä hieman yllättäen, sillä silloin tapahtui vain Telakalla eikä Klubilla laisinkaan, kuten perjantaina ja lauantaina.

Torstain paras (ja yksi koko festarien parhaista) oli The Hearing. Hurmaavaa haparointia, aivan valloittavaa, huh! Suomen Grimes! Toinen kova oli Avasaxa, jonka olisi eh-dot-to-mas-ti pitänyt esiintyä Klubilla tai edes viimeisenä Telakalla, koska nyt kukaan ei kehdannut tanssia (lukuun ottamatta niitä kahta ulkomaalaista poikaa). Harmi!

Perjantaita piristi Pimeys, viihdyttävää ja hauskaa, näillä oli välispiikit hallussa! Holy Esque oli ihan mukiinmenevä, Thulebasen täyttä kuraa ja French Filmsistä en haluaisi sanoa mitään muuta, kuin että HAUKOTUS. Joo kiva jos jengi tykkää, mutta itse en enää jaksanut lämmetä kymmenettä kertaa. Pointsit keikkabuukkaajalle tai mille lie, että saa pojat tungettua ihan kaikkialle...

Lauantaina odotin Tiiu Helinältä ehkä liiankin paljon, olin kuullut siitä niin paljon hyvää. Ihan kivaa, mutta aika unettavaa (kuten laulaja itsekin myönsi, hahah). Evan & Manun näin jo kolmatta kertaa ja onhan ne nyt vaan ihania! Nyt oli ehkä jopa paras kerta niistä kolmesta, en tiedä johtuiko eturivin paikasta, tiiviistä tunnelmasta vai yhteislaulusta (vai kaikista näistä), mutta oli, oi oi, niin ihanaa. Klubilla sitten Zebra & Snakea, Karri Koiraa ja - Collegea !! Ja kyllä sitä tanssittiin!

Mutta sunnuntai, ai että. Umpiväsyneenä oli ihanaa vain istua teemuki kädessä kynttilöiden palaessa ja kuunnella hurjan hyvää musiikkia malesiasta ja indonesiasta. Sekä Tenderfist että The Trees And The Wild sopivat sateiseen sunnuntai-iltaan ihan täydellisesti ja liikuttivat ihmeellisellä tapaa lähes kyyneliin saakka.

Voisin jopa sanoa, että Monsters of Pop on mun lempparifestari. Yhtäkään esiintyjää ei voi missata ja aina löytää uusia musiikkirakkauksia.

Syksy + rakkaus + musiikki = Monsters of Pop.

     The Hearing - Swallow

PS. Esiintyjiä oli siis toki monia muitakin, tässä keskityin nyt eniten ihastusta (tai vihastusta) herättäneisiin!

6 kommenttia:

 1. vaikuttaa mukavalle tapahtumalle tuo. pitääpä munkin ens vuonna pistäytyä paikan päällä :--) kattelinkin esiintyjälistaa, että kivoja bändejä ovat buukkailleet sinne soittamaan.

  ja hah, ollaan tästä ennenki juteltu, mutta oot niin oikeessa French Filmistä! voisivat vähän alkaa kehittää niitä biisejään uudelle tasolle.

  VastaaPoista
 2. oiii oisin niin halunnu tonne!! Mutta en päässy ku en asu Tampereella höh ja sinne lähteminen ei ollut silloin mahdollista. Lost in musiciin oon kyllä tulossa mutta silloin ongelma on että eva&manu esiintyy samaan aikaan lapkon kanssa... Ja haluisin nähä molemmat :D mut on kiva kun on syksylläki tämmösiä huippuja festareita :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin kiteytit MOP-kokemuksemme!

  Luin yhdestä musablogista, että ne ulkomaalaiset pojat oli RANSKALAISIA!! Mein olis pitäny mennä bailaamaan niitten kaa WOUH J'ADORE CE GROUP C'EST SUPER!! Ja ne ois ollu vaan sillee et ENORME! ALORS ON DANCE! :D :D :D

  Ja siis THE TREES AND THE WILD <3 <3 <3 Mä niiiiiin meinasin alkaa poraamaan siellä, mutten vaan kehannu!! :D
  (Totta puhuen mua porutti jo Eva&Manunkin keikalla mutta olin silleen että EMMÄÄ NYT ETURIVISSÄ AINAKAAN VOI PORATA, NYT SITÄ HYMYÄ NAAMALLE VAAN JEE JEE :D

  Ja ihan lopuksi haluaisin vielä pahoitella liiallista CAPSien käyttöä tässä kommentissa. CAPSit lähtee aina käsistä kun innostun.

  VastaaPoista
 4. ida: mop on ihana, kannattaa tulla tsekkaamaan! :-) hahhaa, niinpä, vois ees yrittää tehdä toisistaan erottuvia biisejä??!! olin monta kertaa siellä keikalla, että eikös ne soittanu jo tän biisin..? ja sit se olikin joku toinen, MUTTA KUN NE KAIKKI KUULOSTAA SAMALTA!!

  VastaaPoista
 5. uncool: voi HÖH, mälsää, ettet päässyt :(( ehkä ensi vuonna sitten? ;--) lost on jees kanssa, mutta siellä on inhottavasti noita päällekkäisyyksiä tosiaan :// syksy/klubifestarit on kivoja, oi kyllä! :--)

  VastaaPoista
 6. riikka: NOOOON! zut! jostain syystä oletin niiden olevan espanjalaisia??? ois niin kyllä pitäny mennä!!!!! :DDDDD alors on dance, hitto repesin :DDDDD

  ja aijai ku mua meinas itkettää niin kovasti sillon sunnuntaina, molemmilla keikoilla!!! ja meni kylmiä väreitä ja HUH HUH <3 ja okei eva&manu kanssa joissain biiseissä, mut enemmän hymyilytti, varsinkin yhteislauluissa :)))

  EI SE MITÄÄN, EI SE HAITTAA!! pus

  VastaaPoista