12.3.2015

3 x musadokkari

Nyt olisi kolme kovaa musiikkiaiheista dokumenttielokuvaa tarjolla Yle Areenassa! Suosittelen kaikkia erittäin suurella lämmöllä!

  http://areena.kokeile.yle.fi/1-2309267


"The Nationalin laulusolisti Matt Berninger palkkaa roudariksi pikkuveljensä - joka ottaa mukaan kameran. Spinal Tapin veroiseksi komediaksi kehuttu dokumenttielokuva kulttibändin kiertueesta."

Näin tämän viime kesänä Flow'ssa ja vaikka dokumentissä on paljon koomisiakin sävyjä, muistan kyynelehtineeni lopussa. Ei ehkä kaikista perinteisin bändidokkari, vaan ennemminkin hieno kuvaus perhesuhteista ja veljessuhteista erityisesti. (HUOM! Enää 4 päivää katseluaikaa Areenassa!)


http://areena.kokeile.yle.fi/1-2443015


"Bikini Killin ja Le Tigren laulaja, riot grrrl -liikkeen peloton keulakuva sulki suunsa vuonna 2005. Uusi dokumenttielokuva kertoo Kathleen Hannan tarinan ja syyn vaikenemiseen."

Kathleen Hannaa voisi tituleerata eräänlaiseksi feministi-ikoniksi ja on kaiken kaikkiaan vaan niin THE asennemuija. Supermielenkiintoinen ja inspiroiva elokuva!


http://areena.kokeile.yle.fi/1-1758942


"Elokuva Suomen kovimmasta punk-yhtyeestä, Pertti Kurikan Nimipäivistä. Bändin kehitysvammaiset jäsenet Pertti, Kari, Toni ja Sami esiintyvät isolla asenteella ja ylpeydellä."

Vaikken Euroviisufani olekaan, niin ihan parasta, että Pertti Kurikka ja kumppanit pääsevät sinne näyttämään mikä on homman nimi!


Kuvat: 1, 2, 3

4 kommenttia:

 1. ah noi kaikki on mun must see-listalla! Olin vaan unohtanut :D mutta kiitos kun muistutit ja varsinkin tuosta että the national-dokkari on Areenassa enää niin vähän aikaa! Plus Kathleen Hanna rules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih no nytpä muistat sitten katsoa, jee! :--D kathleen hanna rules BIG TIME !!!

   Poista
 2. Kathleen Hanna -dokkari oli kyllä kova! Tuli eilen katottua se ja tykkäsin kovasti, vaikka kuumehouru ja lääkepöhnä ei ollu ehkä paras ajankohta ton seuraamiseen. Nyt ei hirveesti ollu voimia herätellä keskustelua kanssakatsojan kanssa :D Pitäis koittaa kyllä ehottomasti ehtiä kattoo huomisen aikana toi Mistaken for Strangers :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes, kiva kun pidit! :--) toivottavasti ehdit katsoa myös mfs:n, itse ajattelin viettää sen seurassa tämän sunnuntai-illan nyt kun vielä on viimeiset hetket aikaa se katsoa!! ^___^

   Poista