10.9.2010

Some people talk about ya like they know all about ya

Eilen tuli taas käytyä lenkillä Sereinan ja Even kanssa, etanoita väistellen. Täällä oli pari yötä kylässä mamanin siskontyttö Julie, pari vuotta mua vanhempi. Siitä oli apua ainakin eilen, kun onnistuin säheltämään jotain tän talon varashälyttimen kanssa. Täällä siis pitää lukita ovi aina (vaikka siis ois kaikki kotona) ja kun lähtee ulos, pitää muistaa painaa yhtä nappia, että hälytykset on päällä ja sitten kun tulee takas kotiin, pitää näppäillä semmonen koodi. Mutta hälyttimelle ei ilmeisesti tarvii tehä mitään, jos talo ei jää tyhjilleen (sain tietää siis eilen tämän). Olin vieny lapset kouluun ja palasin kotiin, jossa Julie oli. Näppäilin koodin ja hälytin vähän piippaili ylimäärästä, mutta aattelin, ettei se oo mitään vakavaa, koska välillä se piippailee ja välillä ei. No, puhelin alko soida ja rohkaistuin vastaamaan. Joku nainen soitti sieltä turvapaikasta (security..?) ja yritin epätoivoisesti selittää vähäisillä ranskantaidoilla, että oon näiden au pair. Ymmärsin, että mun ois pitäny sanoa joku salasana, mutta mulle ei ollu kerrottu sellaista, joten tökkäsin puhelimen Julielle, joka selitti jotain sinne. Huh! Olin vähän paineissa, että aiheutin jotain vahinkoa, mutta ilmeisesti kaikki on ok, maman sano, että se kirjottaa sen salasanan lapulle.

Kysyin myös elokuvien kielestä ja maman sano, että kieltä saa vaihdettua, jehuu! Tosin en vieläkään löytäny kaukosäädintä ja unohdin kysäistä, missä se on. Katoin tänään sitten Ensemble, c'est tout (Kimpassa) ja siinä oli jostain syystä valmiiksi ranskankieliset tekstitykset, mikä vain helpotti ymmärtämistä. Oon kattonu sen aikasemminkin, eli juonen tiesin jo. Tykkäsin siitä enemmän kuin ekalla katselukerralla.

Huomasin, että täällä talossa on aika hyvä akustiikka, ja astianpesukoneen tyhjennys tai ruuanlaitto sujuu mukavasti pääasiassa SMG:tä hoilotellen. On muuten hullun kiva tehä täällä päivisin ruokaa itelleen, maman sano, että saan käyttää kaikkea mitä kaapeista löytyy, joten voin soveltaa kaikenlaista. On tullut tehtyä mm. lehtisalaatti-kurkku-tomaatti-vesimeloni-kana-juustosalaattia ja kesäkurpitsa-tomaatti-juustomunakasta. Iltaruualla kun on yleensä jälkiruokana jugurttia, parasta on maustamaton jugurtti johon lisätään hedelmäsokeria, namii!

Tässä lisää mun lemppareita ranskalaisilta musakanavilta:

Tää on mun ykköslemppari tällä hetkellä, korvaa aika hyvin sen, etten pysty täällä kuuntelemaan Ginger Ninjaa enkä Donkeyboyta.

Bongasin tän ekan kerran aikaa sitten täältä, mutta tää tanssi on vaan niin smoothia!

Kannattaa myös kuunnella Mt. Desolationia, jossa on mukana The Killersin rumpali ja jäseniä semmosista bändeistä kuin Keane, Noah and the Whale ja Mumford and Sons! Ihastuin palavasti ainakin toiseen kappaleeseen, joka löytyy Spotifysta.

2 kommenttia:

 1. Syysyöhön riennä kanssani ja sateessa kastu punaisten raskaiden verhojen ympäröimänä.

  Kiitti Pony Pony Run Runista, varsinkin toi Hey You toimii! Tee ihmeessä lisää musiikkipostauksia, jag tycker om de så mycket!

  Oli tänään enkun kuuntelu ja se eka osio oli aika helvetin vaikea, mut onneks loppuosio oli paljon helpompi. Onneks ensimmäinen ylppäriahdistus oli toi kuuntelu, sillä ekana kokemuksena en ois kestänyt reaalia :D nytkin venailen paskat housuissa yhteiskuntaopin koetta, sillä en oo lukenut siihen about yhtään. Asiaa auttaa toki koneella istuminen, tiedän <3

  Lisää postauksia muru, tsekkailen tätä monta kertaa päivässä uusien toivossa :)

  VastaaPoista
 2. Voi rientäisin niin mielelläni! <3

  Oole hyvä, se tosiaan toimii! Volat täysille kun tää tulee telkkarista :DD Hey You on myös joo sikahyvä! Älä huoli, musiikkijuttuja kyllä tulee ihan varmasti! =)

  Aah, kuuntelut..... Tsemppiä hirrrrrmuisesti kirjotuksiin, eikä sun mitään tarvii lukee, oot niin yhteiskuntanero ku oot käyny protukeskusteluja asioista ja oot himouutishaukka (ampparit u know...)

  Tulee aina ku jaksan ja kerkiän lisää, aiheita ja ideoita on, mutta ei aina tosiaan aikaa tai energiaa :| Ihanaa että tarkistat tän monta kertaa päivässä, arvostan! Oot yli-ihana!

  VastaaPoista