28.10.2010

Ne on päiviä vain, muuttolintuja syksyllä

Oi mikä ilo ja onni oli huomata aamulla, että netti toimiikin! Korjaaja kävi tosiaan tiistaina, mutta musta se ei korjannu mitään, jätti vaan osotteen minne pitää mennä sen modeemin kanssa. Mutta en valita kyllä yhtään! Tää päivä siis meni koneen ääressä, kun vihdoin ja viimein, puolentoista viikon jälkeen pääsin kunnolla nettiin. Okei, pääsin välillä koululla koneelle ja Even luonakin kävin tiistaina datailemassa, mutta ei se oo sama asia. Pakotin itseni kyllä käymään kirjastossa, koska oli viimeinen palautuspäivä ja käytän mamanin kirjastokorttia, enkä halua että se joutuu maksamaan mitään mun myöhästymismaksuja, jos semmosia täällä ees tulee, en tiedä. Ja piti mun käydä ostamassa myös kilo omenoita ja puoli kiloa klementiinejä, mamanin pyynnöstä, heh.
Vietettiin myös leffa-iltaa Even kanssa, (liian) paljon herkkuja lähikaupasta ja elokuva nimeltä Annie Hall. Tykkäsin siitä kovasti, ja hyvä että tuli katsottua, koska se on niin tunnettu Woody Allenin leffa, klassikko suorastaan. Oon aina aatellu, että Allen on (näkemättä varmaan ainuttakaan sen elokuvaa) yliarvostettu, mutta ainakin toi leffa oli hyvä. Erilainen, mutta erittäin hyvä.
En tiedä mitä kertoa, toisaalta ei oo tapahtunu mitään ihmeellistä, toisaalta paljonkin. Lapsilla on nyt siis niiden syysloma, Toussaint-loma, joka kestää ensi viikon torstaihin asti. Nyt ne on mummolassa lauantaihin asti ja kävin viemässä ne sinne, mutta siitä kerron joskus enemmän.
Avasin ranskalaisen liittymän (vihdoin) ja sain hullun hienon puhelimen mukana. Kosketusnäyttö, wou! Sain hoidettua asian täysin ranskaksi, yksin, mistä oon hyvin ylpeä. Keskustelin myös viime viikolla leikkipuistossa yhden noiden lasten kaverien äidin kanssa mm. yliopisto-opinnoista, ranskaksi luonnollisesti. Maman sano mulle joku aika sitten, että mulla on kaunis ranskan aksentti, mikä oli ihana kuulla, koska tuntuu, etten osaa lausua mitään oikein. Eli edistystä tapahtuu!
Niin ärsyttävää kuin netin toimimattomuus olikin, oli siinä se hyvä, ettei iltaisin ollu kiire koneelle. Siis kun olin saanut lapset suihkutettua ja pukemaan pyjamat, jäin lukemaan niille kirjaa (hyvää ääntämysharjottelua) tai leikkimään legoilla ennen illallista.
Huomenna (tänään, kröhöm..) jatketaan Even kanssa tiistaina kesken jäänyttä kauppojen ravaamista, joten mun ois parasta ehkä mennä nukkumaan...

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja maisemia! Täällä kaikki on vaan paskasta ja loskasta ja rumaa. Kaikkialla on märkää ja kylmää hrrr. Vihaan tätä vaihelua syksyn ja talven välillä ihan liikaa.

    Jes et netti toimii jälleen! Susta tulee ranskalaisleidi vielä joku päivä. Bisous <3

    VastaaPoista
  2. =) Täällä ei vielä onneks oo semmosta masentavaa rumuutta ja toivottavasti ei tuliskaan! Mutta en sitte tiiä miltä toi talvi täällä näyttää kaikessa lumettomuudessaan... :S

    No niinpä, elämä pelastettu taas!! Kyllä, kunnon mademoiselle :))) Tai ehkä madame joskus ;) Olipa piristävät skypettelytuokiot meillä, oot paras Tuksu <3 Pus

    VastaaPoista