28.12.2010

So hang your holiday rainbow lights in the garden


Kaikki kysyi ennen joulua, että tuntuuko joululta. Aattelin, että kyllä kai, oli joulukuusi ja pipareita. Mutta miltä joulu tuntuu? Nyt tiedän miltä joulun kuuluu tuntua, koska tänä vuonna ei tuntunut. Oli lahjoja ja ruokia, mutta tärkein, eli perhe, puuttui. Tunsin väistämättä itteni ulkopuoliseksi, vaikka kaikki oli tosi mukavia ja ystävällisiä. Oli silti kivoja päiviä, mutta ne olis voinu olla mitä tahansa päiviä jolloin ollaan vierailulla isovanhempien luona.
Papan vanhin sisko asuu Saksassa ja sillä on saksalainen mies, niiden kolme lasta on kaksikielisiä, niiden ranskassa on vahva aksentti. Vanhin niistä lapsista on opiskellu hieman ruotsia (varför?). Toinen sisko asui kymmenen vuotta sitten Suomessa kuusi vuotta ja muistaa kielen hämmentävän hyvin. Papan pikkuveli asuu yksin ja sillä on moottoripyörä.

Jouluaattona syötiin kukkoa illallisella. Joulupäivänä elävä sellainen tepasteli pihalla. Tähtitorttuja kehuttiin kovin ja piparitkin meni melkein kaikki. Korvapuustien teko jäi, kun papa ilmoitti aattoaamuna, että lähtö puolen tunnin kuluttua, koska sataa lunta, maman tulee junalla perässä kun sen työt loppuu.
Ajomatka kesti kolme tuntia, mentiin kaikkia mahdollisia kiertoreittejä, nähtiin monia tienvarteen pysähtyneitä rekkoja ja ajettiin tiellä, joka oli yhtä valkoinen kuin ympäröivä pelto, ei tiedetty milloin tie loppuu ja pelto alkaa. Kesärenkailla tietysti.
Normaalisti kuulemma oltaisiin käyty kirkossa, mutta nyt oli liikaa lunta. Kaikki päivitteli kuinka siellä ei oo koskaan aiemmin ollut niin paljon lunta. Sain siis sen valkoisen jouluni, heh.
Isovanhemmat asuu Chavonne-nimisessä kolmensadan asukkaan pikkukylässä. Ensimmäisen maailmansodan aikana sillä alueella oli paljon taisteluja ja maan alla menee paljon tunneleita ja käytiin yhdessä, vou.
 
Koko kylä mahtui yhteen kuvaan!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, no ainakin sulla oli lunta jouluna! Voit varmaan vaan kuvitella kuinka vähän joululta täällä tuntui kun arska paisto ja oli +28... :D

    VastaaPoista
  2. Totta, se olikin ainoa asia mitä toivoin joululahjaksi :DD Ja voin hyvin kuvitella kun ei se tuntunu tolla lumimäärälläkään :))))

    VastaaPoista