19.9.2013

Tampere-vinkkejä

tamperelööv

Ennen kuin uppoudun kokonaan Montrealiin, ajattelin jakaa hieman Tampere-vinkkejä. Omia lempipaikkoja ja -asioitani.

Olisin itse arvostanut tällaista suuresti pari vuotta sitten Tampereelle saapuessani, mutta aika hyvin paikoista kuulee, kun tutustuu ihmisiin ja osallistuu tapahtumiin.

Toki paikkojen löytämisessä henkilökohtaisesti on oma viehätyksensä, mutta olisi hienoa jos joku saisi apua näistä vinkeistä, eikä ehkä olisi ihan niin hukassa alussa.

tampere

Ehdin asua vasta kaksi vuotta Tampereella, enkä todellakaan tunne kaupunkia läpikotaisin, mutta tässä muutamia hyväksi havaittuja juttuja!

Ei siis mikään kaiken kattava lista ja olen varma, että olen unohtanut monta hyvää paikkaa, mutta semmoista se on. Monta on vielä löytämättä ja testaamattakin!

Aika usein puhutaan kavereiden kanssa siitä, kuinka Tampereella tapahtuu koko ajan jotain, aina löytää jotain uutta ja valinnanvaraa löytyy paljon.

Mun Tamperelempparit siis, olkaas hyvä:

(Jotkut paikat on mainittu useampaan kertaan, koska en osannut päättää, mihin kategoriaan ne eniten kuuluu...) 

931 tee
Kahviloita:

Runo (Ojakatu 3). Joskus taisin julistaa tämän lempikahvilakseni, mutta tiedän nykyään niin monta kivaa, että tämä on "vain" yksi muiden joukossa. Laaja teevalikoima, kivan rauhallinen ja ainakin paljon luonnonvaloa! Mukavan hämyisä yläkerta, jossa juoruilla ystävän kanssa tai uppoutua kirjaan (vaikkapa niihin runoihin, jos niitä harrastaa). (Haaveilen aina, että olisin ihminen, joka istuu kahviloissa yksin ja lukee kirjaa, mutta mieluummin kahvittelen kaverin kuin kirjan kanssa, niin se vaan taitaa olla.) Suosittelen etenkin inkivääri-lime-teetä!

Vohvelikahvila (Ojakatu 2). Ihania vohveleita, suolaisia sekä makeita. Mukavan kotoisa tunnelma. Suosittelen testaamaan veriappelsiini-rooibosta.

Ravintola 931 (Kehräsaari B-talo). Elokuvateatteri Niagaran aulassa oleva kahvila-ravintola-baari ja mulla kestikin jonkin aikaa, että tajusin tällä olevan ihan oma nimensä, ettei se ollutkaan vaan "se Niagaran aulakahvila", haha. Täällä on kaikki kohdallaan, tee on halpaa kuin mikä ja salaatit maukkaita. Kaikenlaisia musiikkihäppeninkejä järjestetään yleensä viikonloppuisin. Olohuonemainen tunnelma.

Kaffila (Aleksis Kiven Katu 11). Kun tämä tuli Wayne's Coffeen tilalle, nyrpistelin vähän nenääni ja ajattelin, että se pysyy kuitenkin samanlaisena ketjukahvilana, nimi vaan vaihtuu. Mutta viime kesän aikana tämä osoittautui oikein oivalliseksi hengailupaikaksi, oli lähellä työpaikkaakin.

Café Europa (Aleksanterinkatu 29). Tämä varmaan mainitaan kaikille ensimmäisenä Tampereen kahviloista puhuttaessa. Eikä syyttä, sisustus on hauska kattokruunuineen ja sangriakannutarjous kannattaa hyödyntää. Ruokaakin saa, mutta suosittelisin sitä vain pieneen nälkään.

Kahvila Valo (Puutarhakatu 11). Mukava sisäpihaterassi ja superhyvää porkkanakakkua.

Kahvilla (Aaltosenkatu 31-33). Hyvällä tavalla hieman hippi. Brunssi itseltäni vielä testaamatta, mutta joku taisi kehua hyväksi.

La Famille (Aleksis Kiven Katu 10). Täällä olen tainnut käydä vain pari kertaa ja niistäkin on jo aikaa, mieleen jäi kalliihkot kakut mutta mukava yläkerta. Taitaa ansaita vielä uuden mahdollisuuden tulevaisuudessa! 

Kahvila Taikapapu (Tuomiokirkonkatu 26). Tampereen kahvipaahtimon kahvila ja vaikken itse juokaan yleensä kahvia (paitsi nyt olen alkanut juomaan, tosin kahviloissa vain), niin mun kahvieksperttiystävien mielestä täältä saa Tampereen parasta kahvia, myös papuina tai jauhettuna kotiin.

minetti_jäätelö
Jäätelöä:

Tammelan torin nakkikioski. Todennäköisesti isoimmat pehmikset maailmassa.

Minetti Jäätelö (Koskikeskus ja rautatieaseman Foodstation). Kesällä Laukonsillan päässä tuli käytyä ehkä turhankin usein, heh. Mutta minkäs teet, kun sieltä sai parhaimmat, isoimmat ja halvimmat jätskit koko kaupungissa! Kaikkia mielenkiintoisia makuja en edes ehtinyt testata, punaviinijäätelö jäi edelleen maistamatta. Nyt sekä Koskikeskukseen että rautatieaseman Foodstationiin on avattu jäätelökahvilat, voin taata että ainakin jäätelö on hyvää, kertokaa te onko muut puitteet kunnossa!

Gelateria Italiana (Finlayson, Frenckellin aukio). Tampereen jäätelötehtaan jäätelöä ja paikan päällä paistetut vohvelit.

sanna's café & salad
931 salaatti
Ruokaa:

Café Gopal (Kuninkaankatu 15). Kasvisruokabuffet, maksu annoksen painon mukaan. Ravintolat myös Tammelassa ja Rongankadulla.

Cafe & Salad Bar Sanna's (Laukontori 10). Salaattia ja keittoa, valoisa ja avara, mukavat tarjoilijat.

Pizzeria Napoli (Aleksanterinkatu 31). Sata pizzavaihtoehtoa, valinnanvaraa siis riittää. Paras on Melanzana, mmm.

Armas Pikaruokala (Kauppahalli ja Tuomiokirkonkatu 17). Maittavaa liha-, kala- tai kasviskebabia. Lähiruokaa ou jee!

Ravintola 931 (Kehräsaari B-talo). Halloumisalaatissa on paljon halloumia, jes jes! Lue lisää ylempää.

Kauppahalli (Hämeenkatu 19/Hallituskatu 10). Paljon ruokapaikkoja! Ja kaikkea muutakin. Ihanan tunnelmallinen ja kiva käydä vaikka vain kiertelemässä, vaikkei mitään ostaisikaan.

doris
telakka
Baareja:

Klubi (Tullikamarinaukio 2). Ah, rakkaus. Klubi on mun eka vaihtoehto, jos lähden Tampereella tanssimaan. Hyvää musiikkia, Tummat tunnit ke-to, HTDJ-illat, Pingisklubi, Ne Toiset Opiskelijabileet... Keikkoja myös usein! Oon tainnut tutustua vähintään puoleen mun Tampereen kaveripiiristä Klubilla, haha. Klubimuija suosittelee...

Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarinaukio 3). Tunnelmallinen terassi, opiskelija-alennuksia arkena, keikkoja. Oivallinen istuskelu- ja jutustelupaikka. Ei pidä säikähtää muutamaa yrmeää tarjoilijaa/baarimikkoa, muut on ihan mukavia, hah.

Anniskeluravintola Ruma (Murtokatu 1). Jos Klubille ei jostain syystä ole asiaa, niin Ruma on ihan hyvä vaihtoehto myös kun tanssijalkaa vipattaa. Biisilista saisi vaihtua tiuhempaankin, mutta ainakin tietää mitä odottaa (semmoista indierockia yms. siis)...

Doris (Aleksanterinkatu 20). Jostain syystä ajattelen, että Doris on vähän vanhempien versio Rumasta. Nykyään kai pääsee opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään, jos en ihan väärin muista. Käy sekä istuskeluun että tanssimiseen. Keikkoja ja erikoisiltoja toisinaan.

Ravintola Artturi (Kauppakatu 9). Kätevä alottelupaikka etenkin jos on menossa Yo-talolle keikalle. Kahden ja puolen euron kuoharilasi on monesti hyväksi havaittu. Koska aina on hyvä syy juoda kuohuvaa (t. Skumppamuija). Ruokaakin saa!

Ravintola 931 (Kehräsaari B-talo). Kaikenlaisia levynpyöritys ja taidehommeleita, chilliä menoa. Lue lisää ylempää.

Minibaari (Aleksanterinkatu 29). Symppis drinkkibaari.

kahvila gopal
Kirpputoreja:

Bonuskirppis (Itsenäisyydenkatu 11-13). Vaatetta ja muuta laidasta laitaan.

Radiokirppis (Laukontori 12). Täällä lähinnä raivostuttaa, kun ihmiset pyytää kahdeksaa euroa henkkamaukkaräteistä, mutta aika usein löytää kivojakin yllätyksiä.

UFF (Hämeenkatu 9). Euron päiviä kannattaa päivystää!

Kyttälän Kirppis (Aleksanterinkatu 10). Olen onnistunut käymään täällä vain kerran, mutta löysin laadukkaat ja lämpimät, nahkaiset talvisaappaat täältä ja vielä kumpparitkin samalla!

Fida (Kuninkaankatu 22). Kanta-asiakaskortilla ja muistaakseni opiskelijakortillakin alennusta.

yo-talo keikka
Keikkoja:

Klubi & Pakkahuone (Tullikamarinaukio 2). Lue lisää ylempää.

Telakka (Tullikamarinaukio 3). Lue lisää ylempää.

Ravintola Artturi (Kauppakatu 9). Lue lisää ylempää.

Doris (Aleksanterinkatu 20). Lue lisää ylempää.

Yo-talo (Kauppakatu 10). Joskus vitsailtiin, että joku voisi tehdä kandin siitä, miksi kaikki lähtee pois Yo-talolta heti keikan loputtua. Puitteet kunnon baarimeiningille kun kuitenkin olisi.

Monsters Of Pop. Nyt torstaina alkaa mun lempparitapahtuma Tampereella, ja jos sulla ei jo ole lippua niin mene ostamaan se NYT!! Parasta on olla tietämättä liikaa esiintyvistä bändeistä ja löytää sattumalta uusi lemppariartisti.

Lost In Music. Syksymmällä, suunnattu kai lähinnä musiikkialan ammattilaisille, mutta käytännössä siis huippukeikkoja ympäri kaupunkia ja opiskelijalle passi on halpa kuin mikä.

Valoa Festival. Talven sisäfestari, nimensä mukaisesti valonpilkahdus keskellä pimeää ja kylmää talvea. Viime vuonna olin täällä myymässä lippuja ja en voi kuin kehua menoa!

Laikunlava (Puutarhakatu 1). Ilmaiskonsertteja kesällä ainakin.
laukontori
Puistoja/hengailupaikkoja:

Sorsapuisto. Piknik on aina hyvä idea! Voi myös mennä ihailemaan riikinkukkoja ja muita lintuja jos mieli tekee.

Koskipuisto. Teinien ja pultsarien kohtaamispaikka... Mutta jos aurinko paistaa niin mikäs siinä ollessa, sopu sijaa antaa jne.

Laukontorin laituri. Kesällä voi uittaa varpaita vedessä ja seurailla verkkaista veneliikennettä.

Näsinpuisto. Täällä ehdin käydä jostain syystä vain yhden ainoan kerran, mutta se olikin sitä ihanampi elokuinen piknik-ilta. Hyvät näkymät Särkänniemeen, jos sillä on jotain painoarvoa, haha.

Hatanpään Arboretum. Kaikki mun vakiolenkkireitit halkoi jollain tapaa arboretumia (= puulajipuisto kertoo Wikipedia), koska asuin sen vieressä. Keskusta-alueelta poistumisen arvoinen, ehdottomasti!
 
kaffila
Muuta:

Arthouse Cinema Niagara (Kehräsaari B-talo). Tiistaisin leffalippu vain vitosen! Tunnelmallisempi elokuvateatteri kuin perus Finnkinot.

Super Mukava & Vintage Garden (Otavalankatu 3 A). Suomalaista designia ja vintageaarteita.

PikkuPutiikit (Kehräsaari). Lisää kotimaista muotoilua ja kaikkea coolia.

Design On Tampere. Järjestää mm. designtoreja syksyllä ja joulun alla.


Vohvelikahvila

Siinäpä ne! Huh huh, oon kasannut tätä jo monen kuukauden ajan pikkuhiljaa ja nyt vihdoin sain valmiiksi!

Saa kertoa omia lemppareita, voin sitten kokeilla niitä kun palaan Suomeen!

Oi rakas Tampere, kuinka ihanaa palata sinne sitten joskus.

14 kommenttia:

 1. Jee ihanaa Roosa! Oon vielä ihan pihalla Tampereella mutta tää ainakin auttaa alkuun :) ps. pidä superkivaa Kanadassa, oon vähän kateellinen mutta hirmu onnellinen sun puolesta kun pääsit lopulta lähtemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi taija, tuut niin tykkäämään tampereesta!!! oisin mielelläni siellä sua opastamassa mutta oon aika mielelläni täälläkin ahhah :----)

   Poista
 2. Voi että, kyllä kelpasi!
  Muutan kesällä Tampereelle poikaystävän kanssa opiskelemaan (tai lahnaamaan vain, mikäli nyt en ensimmäisellä yrityksellä raivaa tietäni yliopistoon).

  Innostuin riikinkukoista. Käyskenteleekö ne siellä vapaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ou jee, tervemenoa tampereelle, hyvä valinta!! ;--) toivottavasti pääset yliopistoon, onnea pääsykokeisiin!

   ja ei, riikinkukot ei valitettavasti (??) ole vapaana vaan häkeissä mutta hienot pyrstöt niillä silti on :--D

   Poista
 3. siellähän oli melkein kaikki minunkin lempparit, mutta suosittelisin vielä Tallipihan Kahvilaa ja uutta Tarina-kirppistä laukontorilla !!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeii, testaan noi heti ens kesänä sitten!! ja en tiennykkään mistään uudesta kirppiksestä, mutta jes jes jes, mahtavaa!

   Poista
 4. Ei nyt kyllä yhtään hillinnyt mun Tampereellemuuttohinkua tää postaus!! Ei vaan ei se haittaa yhtään <3 ps. onko tuo Black Lizard tuossa keikkakuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhaa, en kyllä voi kuin suositella tampereelle muuttoa, sinne vaan hopi hopi! ja black lizardpa hyvinkin siinä, yo-talolla soittelemassa! hauskaa, että tunnistit :--D

   Poista
 5. Very nice,love Tampere. ;-)

  VastaaPoista
 6. Jännä pikkubaari, jossa on tunnelmaa: Bluesbaari - http://www.bluespaari.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitääpä ehkä käydä kokeilemassa kun palaan takaisin tampereelle :-)

   Poista
 7. Istuskelu baarejahan on vaikka millä mitoin, mut ainaki nää:

  Vikkula keskustorilla - paljon tilaa ja hyviä musailtoja. Vapaata jammailuu.
  O'Connels - todellaa chillii meininkii, kallita oluita (mutta hyvä valikoima) ja useasti hyvin kelpo esiintyjiä. Eikä sisäänpääsymaksua. Stand uppii ja Imrovisaatio esityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan niitä toki! :--) vikkulassa oon käyny vaan pari kertaa, se vaikutti ihan kivalta ja miten oonkaan unohtanu o'connelsin listalta huuuuups! se taitaa olla edelleen meidän ainejärjestönkin kokoontumispaikka :DD no, ehkä tästä tulee joskus osa 2, niin sinne sitten lisäykset :P

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.