16.10.2013

1 kuukausi 4 päivää

IMG_20131014_024740
IMG_20131012_190302
IMG_20131015_143459

Niin kauan mä olen nyt ollut täällä.

Elämä alkaa sujua. Tai onhan se sujunut alusta alkaen, mutta nyt se alkaa rutinoitua jollain tapaa.

En kuitenkaan vielä kulje laput silmillä (silmät kiinni joskus aamumetrossa tosin..) ja Montreal jaksaa ihastuttaa ja ihmetyttää päivittäin.

Muutama huomionarvoinen seikka kuluneilta viikoilta:

Eräänä aamuna metro oli jo lähdössä, kun kuski huomasi mut portaikossa, avasi ovet ja vinkkasi kiirehtimään kyytiin.

NHL-kauden avajaisten kunniaksi Kings Of Leon soitti ilmaiskeikan. Not a big deal, huh? Televisioinnin ja mainoskatkojen vuoksi setissä oli pari taukoa, haha.

Kerran lounaalla tapasin hämmentävän viisaan kolumbialaisen pojan, joka ei pelännyt laukoa mielipiteitään rakkaudesta ja onnellisuudesta. Ei sillä tavalla ylimielisesti, vaan rauhallisen itsevarmasti. Sen määritelmä onnellisuudelle oli "the will to live". Pökerryttävän yksinkertaista.

Löysin netistä viikottain läheisessä kahvilassa kokoontuvan ranskan keskusteluryhmän ja vaikka porukan keski-ikä oli +35, mulla oli älyttömän hauskaa (tai ehkä just sen takia?).

Halpoja kasviksia saa toreilta, mutta täällä voi myös tilata kahden viikon välein Bonne boîte bonne bouffe-laatikon, joka sisältää joka kerta erilaisen valikoiman vihanneksia ja hedelmiä. Pienin (joka on yhdelle henkilölle ihan valtava) maksaa vain 7 dollaria eli euroissa noin vitosen. Oon vihdoin ihminen, joka keittelee sosekeittoa pakastimeen ja valmistaa itse leipänsä. Pidän tästä muutoksesta ja suurin syy on varmasti se, että nyt mulla on sentään jonkinlainen pakastin pelkän pakastelokeron sijaan. (Kuvassa oleva iso vaalea asia onkin spagettikurpitsa eikä hunajameloni, kuten ensin luulin.)

On lokakuun puoliväli ja me istuttiin eräänä iltana kolme tuntia ulkona katsomassa The Good, The Bad and The Ugly ilmaisen popcornin kera.

Tänään törmäsin kaupan kassalla paikalliseen mieheen, joka oli asunut pari vuotta sitten muutaman kuukauden ajan Tampereella. Mainitsi erikseen Hämeenkyrönkin. Pieni maailma.

Huh, mun pitäisi lukea tenttiin, mutta jostain syystä mua kiinnostaa enemmän kirjoitella tänne...

Voikaa hyvin! (Kuten äitini päättää jokaisen Facebook-keskustelun ♥)

PS. Kannattaa rekisteröityä (ilmaiseksi!) Deezeriin ihan vaikka vaan sen takia, että siten voi ennakkokuunnella The Hearingin Dorian-albumin. Ai miksi? No esim. siksi. (Eikä "Suomen paras" enää taida edes riittää.)

2 kommenttia:

  1. Spagettikurpitsa! WTF! Siisteimmän näköinen ruoka piiitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eikös!!! en tienny et tommosta kurpitsaa on ees olemassa! oon fiilistelly sitä nyt tässä koko eilispäivän hahah :---D vielä en oo siitä mitää kokannu mut pitää testailla piakkoin!

      Poista