4.12.2013

Marraskuun soittolista: We will be warm

november_2013_playlist

Huh, sinne meni marraskuu!

Ja mitäs musiikkia sieltä tarttuikaan mukaan, aika paljon ja kaikenlaista nimittäin! Uhkasi paisua aivan hillittömästi tämä lista, mutta kelpuutin sitten vain ne timanttisimmat, tietty.

Marraskuun lista soimaan tuosta noin!

Kuuntele ainakin nämä:

Lorde - Ribs. Lorden Pure Heroine on tasavahva ja aivan todella hyvä levy. Tähän voisi nyt kirjoittaa niitä perus taivasteluja teinisensaatiosta ja omaperäisestä esiintymistyylistä, mutta enpä kirjoita. Sanon vain, että kuunnelkaa toi levy ja etenkin Ribs, en usko että petytte.

Oh Land - Pyromaniac ja Love You Better. Haluaisin niin kovin tykätä Renaissance Girl-biisistä ja tykkäänkin kyllä mm. sen sanoituksista, mutta mulla tulee sitä kuunnellessa aina mieleen Titiyon Come Along! Ja vaikka sekin on vähintään nostalgiamielessä hyvä tune, niin se puskee liikaa mieleen RG:tä kuunnellessa, haha! Sen sijaan Pyromaniac aiheuttaa kevyttä tanssahtelua ja Love Better sopii näihin pimeisiin iltoihin.

Belle & Sebastian - If You Find Yourself  Caught In Love. Joku ehkä muistaa (tai sitten ei, enhän muistanut itsekään pitkään aikaan) mun projektin "kuuntele kaikki Belle & Sebastianin levyt" (ja selvitä, miksi se on kaikkien suosikki). Tällä kertaa kuunteluun meni Dear Catastrophe Waitress-albumi ja mukaan tarttui neljä biisiä. Mulle tää taitaa kyllä edelleen pysyä sellaisena easy like-indienä. Ihan kivaa ja siinä se. Mutta toisinaan sekin riittää.

London Grammar - Wasting My Young Years. Ai vitsit, oon oottanu London Grammarin levyä siitä saakka, kun kuulin Disclosuren Help Me Lose My Mind-kappaleen. Ja nyt sitä saa! If You Wait on just niin ihana, mitä odotinkin.

Active Child feat. Ellie Goulding - Silhouette. Musta tuntuu toisinaan, että oon erikoistunut sentimentaaliseen rypemis/masistelumusiikkiin. Kyllä mä joskus kuuntelen ihan iloistakin musiikkia! Tätä Active Childin ja Ellie Gouldingin duettoa en kuitenkaan kuvailisi sanalla iloinen, mutta no, tässä on Ellie. Ja Active Child on ehkä parasta valkoisen miehen r'n'b-ulinaa mitä löytyy.

Iman Omari - Energy. Tämän bongasin Solangeakin julkaisevan levymerkin Saint Heronin julkaisulta, jota valitettavasti ei enää löydu spottarista. Tää biisi ja letkeää energiaa kuitenkin löytyy, jes!

Scandinavian Music Group - Ei paniikkia. Tässä mun selviytymisbiisi tälle talvelle, pimeille aamuille ja Suomi-ikävöinnille.

Sampha - Indecision. Samphalta olen myös odottanut omaa matskua viimeistään Jessie Waren kanssa vedetyn Valentinen jälkeen. "Let it all work out"

Minä ja Ville Ahonen - Syksy. Minä ja Ville Ahosen levy Mia sopii parhaiten juuri tähän vuodenaikaan, mutta en ole varma, onko kenenkään mielentervydelle hyväksi kuunnella tätä turhan paljoa, niin syvissä vesissä niissä kappaleissa välillä uidaan. Tässä Syksyssäkin lauletaan, että "pian lumi alkaa pudota ja minä putoan sen mukana." Yritän vastustaa putoamista kaikin keinoin (vaikken aina onnistukaan) ja tartun siksi vain lausahdukseen: "mikset olisi jo onnellinen?"

The National - Lean. Oli mitä mieltä Hunger Gamesistä tahansa, niin ne tietää, kuinka kasata hyvä soundtrack. Siis onko mahdollista, että siellä on lähes pelkästään mun lemppariartisteja mukana (esim. The National, Lorde, Sia, The Weeknd, Santigold, Phantogram...)? Näköjään on. (Ja siitä Hunger Gamesista: katsoin ykkösosan melkein kokonaan eräänä aamuyönä ranskalaisen kaverin kanssa, kun en ollut jaksanut mennä kotiin baarireissun jälkeen, mutta meitä kumpaakaan ei sitten nukuttanutkaan. Kaveri nukahti kyllä lähes samantien kun laitettiin leffa pyörimään, itse sinnittelin niin, että ehkä vartti lopusta on edelleen näkemättä. En usko sen olevan suuri menetys. Jennifer Lawrence on ihana, mutta tuskin menen katsomaan uutta leffaa.)

Lily Allen - Somewhere Only We Know. Tykkään Lilystä tyyppinä ja sen asenteesta, mutta musiikillisesti se ei vaan oo koskaan kolahtanut täysillä. Hard Out Heren on toivottavasti kaikki kuulleet ja sen videon nähneet (ja seuranneet siitä herännyttä keskustelua) ja tykkäsin kyllä biisin sanomasta, mutta ei se silti listalle nyt kyllä päässyt. Kivaa kuitenkin, että Lily on takas ja kiva on myös tämä Keane-cover.

Poliça - I Need $. Jos tulee tilaisuus, menkää ihmeessä katsomaan Poliçaa livenä! Bändillä on todella tunnistettava saundi ja laulajan ääni ihan mieletön. Näin nämä ehkä joku kuukausi sitten pienellä klubikeikalla ja olipa vaan ihan hitsin hyvä keikka. Uusi Shulamith-levy kaipaa vielä sulattelemista, mutta ehdin sieltä jo pari biisiä bongata suosikkeihin.

Siinäpä sitä ois, hieman kuunneltavaa niille, jotka eivät vielä ole aloittaneet joululaulujen luukutusta, haha.

14 kommenttia:

  1. niin paljon hyvää musiikkia ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 ja onneksi se ei tähän lopu, vaan sitä on maailma pullollaan! :--)

      Poista
  2. Nämä sun soittolistat on aina tosi hyviä :)

    Ja tuo Hunger Gamesin soundtrackin loistavuus johtuu teoriani mukaan ainoastaan siitä, että music supervisor siinäkin leffassa on Alexandra Patsavas, joka valitsee yleensä ainakin mun makuun sopivaa musaa ;) (on ollut music supervisorina myös esim. twilighteissa, gossip girlissa ja O.C.:ssa, itse näiden leffojen/sarjojen laadukkuudestahan voidaan sitten kiistellä pidempään mutta kuitenkin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos! :'--)

      ai hitsit, no siinäpä siis syy! kiitos tästä tiedosta! mitenköhän tommoseks music supervisoriksi pääsee..? siinä ois mun unelmaduuni :)))

      Poista
  3. Kiitos taas näistä! :-) Tuo We will be warm oli miulle sellanen syksyn voimaannutusbiisi, kuuntelin sitä aamuisin kun raahustin junalle silmät ristissä, siitä saa jotenkin kivasti energiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ilo on kokonaan puolellani, hihii! :--) ja nuo uudet magenta skycoden biisit kyllä antaa energiaa pimeään, ai että :-)

      Poista
  4. Mikä toi fontti tossa kuvassa ja blogin headerissa on? Pistänyt jo kauan aikaa silmään mutta en oo tajunnut kysyä, aivan ihana! :)

    http://creativemind-milla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! se on itse asiassa mun omaa käsialaa, eli ei varsinaisesti mikään valmis fontti. en nyt väitä, että oisin ainoa ihminen maailmassa, joka tuollaista kykenee tuottamaan mutta ite mä oon nuo raapustanut :--)

      Poista
  5. Meillä on kyllä niin sama musamaku ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, parasta! <3 ens kesänä siis samoille festareille?? ;--)

      Poista
  6. Kiitti vinkeistä, erityisesti Lily Allenin biisistä, tykkäsin nimittäin joskus nuorempana paljonkin sekä Lilystä että Keanesta, joten tuo biisi on aika nostalgiapiikki minulle :D niin ja olen aivan samaa mieltä Minä ja Ville Ahosen Miasta; loistava levy, mutta ei sitä voi kovin paljoa kuunnella, se raskas fiilis kyllä tarttuu nopeasti itseenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä mittää, kiva on vinkkailla kun saa näin kivaa palautetta! :-) mä en vieläkään pysty kuuntelemaan miaa kuin maksimissaan kerran alusta loppuun, yksittäisiä biisejä kyllä silloin tällöin enemmänkin, mutta kyllä se aika synkkiin paikkoihin vie mukanaan...

      Poista
  7. aa sun musiikkimaku on kyllä ihan huippu! :--) piristi nää kappaleet paljon, ihania! varsinkin tuo active child ft. ellie goulding koska no, ellie.

    mikä on tuo fontti muuten joka esiintyy tossa kuvassa? :--) onko joku erityinen vai ihan sun omaa käsialaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oo kiitos! musta musiikkimaku-kehu on kohteliaisuuksista paras, joten kiitos paljon! taitaa sullakin olla hyvä maku siis ;--)

      joo se on ihan mun käsialaa, ei mikään valmis fontti :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.