9.12.2013

We will be warm

warm01
warm02

Talvikengät.

Huh, kuinka vaikeaa onkaan löytää hyvännäköiset ja samalla lämpimät kengät, mieluiten vielä vedenkestävät. Opiskelijabudjetilla. Siinäpä vasta missio.

Jossain mielenhäiriössä jätin Suomeen kirpparilta seitsemällä eurolla löydetyt, täydelliset nahkasaappaani ja ajattelin, että ostan sitten täältä kunnon talvikengät, kyllähän niitä kenkiä Kanadastakin löytyy. Ja löytyyhän niitä, jos rahaa löytyy.

Mutta kävikin sitten mieletön tuuri. Sellainen osien summa, että luulisi olevan mahdotonta.

Kierrettiin kavereiden kanssa ostoskeskuksen kenkäkauppoja ja eräässä liikkeessä bongasin mieluisat kengät. Haluamaani väriä ei kuitenkaan enää löytynyt ja hintakin hieman mietitytti, veroinen päivineen noin sataviiskymppiä euroiksi muutettuna.

Päätin jatkaa etsintää, mutta juuri kun oltiin lähtemässä, mua palvellut myyjä tuli vielä kerran mun luokse ja lähes kuiskaamalla sanoi, että omistaa samaiset kengät juuri mun koossa ja juuri siinä värissä, jota haikailin. Ja että ei tiedä, tulisiko käyttämään niitä kenkiä.

Mulla kesti hieman, ennen kuin tajusin jutun jujun ja hieman pöllämystyneenä seurasin, kun myyjä kirjoitti hermostuneena (pelkäsi, että joku muu työntekijä huomaisi ja raportoisi pomolle asiasta) puhelinnumeronsa kuittipaperin taakse ja pyysi ottamaan yhteyttä myöhemmin.

Tekstiviestittelyn jälkeen sovittiin, että voisin ostaa kengät sadalla Kanadan dollarilla, eli alle 70 eurolla! Sovittiin tapaamispaikka ja -aika ja nopean sovituksen jälkeen kengät vaihtoivat omistajaa. Tuntui ihan kuin huumediilaukselta, ahhah (vaikka ei sillä, että siitä kokemuksia olisikaan..).

Ja nyt mulla on lämpimät, vedenkestävät, laadukkaat talvikengät. Eivät ehkä maailman kauneimmat, mutta ihan nätit kuitenkin.

Mutta mitä hittoa, millä todennäköisyydellä juuri mua auttavalla myyjällä on juuri ne kengät, joihin tykästyn, juuri mun koossa ja juuri siinä värissä, jonka haluaisin, mutta joka sattuu olemaan loppu kaupasta sillä hetkellä? Ei tällaista tapahdu, ainakaan mulle. Ikinä.

Kyse on ehkä vain kengistä, mutta ai että tunnen itseni onnekkaaksi! Tänä talvena ainakaan mun jalat ei palele.

12 kommenttia:

 1. Nuo on hienot!! Ja mikä tuuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! no jep, älytöntä!! :--D

   Poista
 2. Vähänkö hauskaa!! Ja just tollasia kenkiä kaipaisin itekin. 8) Onneks on yhet saappaat, mutta jostain syystä ne tuntuu kylmemmiltä kuin viime talvena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, olin kyllä onnenpekka, kerrankin! lisää villasukkaa vaan jalkaan niin pysyy kylmyys poissa ;--)

   Poista
 3. Todella hienot! Ihanannäköiset päällä!

  VastaaPoista
 4. Haha hauska tarina! Tarviisin myös jotkut lämpimät järkevät talvipopot, oon aivan tarpeeksi monta vuotta palelluttanut jalkojani tai sipsutellut jalat kipeiksi korkonilkkureilla. Kaikki lämpöiset vaan tuppaa olemaan liian kalliita tai rumia :--(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh, mä en kyllä pysyis hetkeäkään pystyssä talvella millään koroilla, propsit sulle jos oot semmosilla selvinny mustelmitta! ja tuopa juuri on se dilemma, missä kohtuuhintaiset ja edes kohtuusievät talvikengät luuraavat??

   Poista
 5. Eikä mikä tuuri! Pidän erityisesti niiden kuluneen näköisestä pinnasta! Noi olis aika ideaali vaihtoehto minun haikailemille timberlandin beigeille räppikengille (lol), koska noi varmaan oikeestikin pitää kosteutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä!! mä tykkään kanssa kun niissä on vähän eri värisiä nuo eri osaset :--) mä harkitsin kanssa timberlandin klassikoita!! mut nekin on ihan kivan hintaset.. mut törmäsin myös ihan törkeen hienoihin, hieman maiharityylisiin timberlandeihin jossain kaupassa, vitsit ne oli makeet!

   Poista
 6. Vähän ihana tarina noilla kengillä :) Ja oikein ihanan näköisetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parhailla asioilla on parhaat tarinat! tai jotain.. haha :--D kiitos!

   Poista