3.3.2014

Helmikuun soittolista: It's alright now

february_2014

Helmikuun musiikkihelmet ois tässä näin!

Naisräbä kiinnostaa selkeästi tällä hetkellä. Myönnän, että mun räppitietämys on aivan onnetonta, mutta oon hiljattain löytänyt aika montakin korvaa miellyttävää räppimuijaa. Jou jou ja sillee. (Mutta ei huolta (?), ei ole pelkkää räppiä todellakaan tämä lista! Aika pitkälti mennään tutulla elektro/indie/pop/jne-linjalla.)

Kuuntele ainakin nämä:

Tomas Barfod feat. Nina K - Pulsing. Voin kuunnella tätä biisiä monta päivää putkeen kyllästymättä. Tää on vaan niin mahtava.

Angel Haze feat. Sia - Battle Cry. Tää on just sellanen musiikillinen keskarinosoitus, haistattelu ja mävointehdämitävaan. Talking about tsemppibiisi, huh? Angelin albumi Dirty Gold on kokonaisuudessaan vielä multa kuuntelematta, mutta tää biisi kolahti heti ja sitäpaitsi, kuka voisi olla vastustamatta ihanaa Siaa?

Lorine Chia - Fly High. Mieletön mimmi tää Lorine, ei voi tulla kun hyvä mieli tätä kuunnellessa.

Iisa - Kirje. Mä haluaisin niin kovasti tykätä Iisasta. Ja kyllä mä tykkäänkin ihan, mutta joku siinä on. Jotain puuttuu. Toisaalta, ei tällaisen kevyen popin ole ehkä tarkoituskaan järisyttää sielua, mutta jotain jäin silti kaipaamaan. Hmm.

Shy Girls - Second Heartbeat. Ujot tytöt kuulostaa mun korvaan silkalta hunajalta.

James Vincent McMorrow - Gold. Jamesin Post Tropical-albumin laitoin soimaan heti Kuubasta palattuani, se sopi nimensä ja tunnelmansa puolesta vähän liiankin hyvin just siihen hetkeen. Pienet Bon Iver-vibat noista biiseistä tulee, mikä ei koskaan oo huono juttu.

Scandinavian Music Group - Helena. Odotin SMG:n uusinta ihan hillittömästi, enkä pettynyt. Tykkään kovasti uudesta saundista. SMG edustaa mulle Suomea ja kuuntelen sitä aina Suomi-ikävän iskiessä ja kun Terminal 2 ilmestyi, valvoin aamuyöhön kuunnellen levyä yhä uudestaan ja uudestaan kyynelten valuessa tyynylle.

ANAYE - Easy. Voiko olla rakastamatta levyä, jonka nimi on PU$$Y PALACE? Ja tää biisi, ai että!

Bombay Bicycle Club - It's Alright Now. Bombain pyöräilykerho on taas täällä ja So Long, See You Tomorrow-levy soi iloittelevasti ja rullaavasti. Sitä kuunnellessa aurinko paistaa ja kaikki on hyvin.

Warpaint - Love Is To Die. Warpaintin uusin on niin tiivis ja soljuva kokonaisuus, että tuntui melkein väkivaltaiselta repiä sieltä yksittäisiä biisejä listalle. Unelmointia, melankoliaa ja sumua.

Burial - Hiders. Täydellinen iltafiilistelybiisi Rival Dealer-EP:ltä, joka on ehdottomasti kokonaisuudessaan kuuntelemisen arvoinen. "In a rare public message to BBC Radio 6 Music, Burial himself clarified that he wanted the songs to be 'anti-bullying tunes that could maybe help someone to believe in themselves, to not be afraid, and to not give up, and to know that someone out there cares and is looking out for them.'" (Wikipedia 2.3.2014) :'-)


EDIT: "Kuuntele ainakin nämä"-biisit linkattu nyt myös suoraan Youtubeen (tai Soundcloudiin, jos ei tubesta löytynyt).

10 kommenttia:

 1. voisitko linkata suoraan youtubeen, niin pääsisi helpommin kuuntelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. soittolistahan löytyy siis spotifysta suoraan, mutta voin toki nuo "kuuntele ainakin nämä"-biisit linkata youtubeen :--)

   Poista
 2. kiitos, spotify ei mulla toimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä kestä! mietin, että pitäisikö jossain vaiheessa tehdä näitä listoja myös youtubeen/soundcloudiin/deezeriin yms yms mutta spotify on mulle itselle kaikista kätevin ja aika suurelta porukalta se löytyy, joten ehkä tää muutaman biisin youtube-linkkaus on hyvä kompromissi tässä vaiheessa :--)

   Poista
 3. <3

  Samaa mieltä Iisasta, haluaisin tykätä mut joku puuttuu. Noista levyn biiseistä iski oikeestaan vaan Perjantai ja Puutarhajuhla. Reginasta kuitenkin oon aina tykännyt ihan sikana, toivottavasti ne palaa vielä silläkin kokoonpanolla tekemään musiikkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä innostuin reginasta vasta sen niiden viimeisimmän levyn myötä, joten mulla ei ollut mitään sen suurempaa reginapainolastia mielessä iisaa kuunnellessa, mut äh. kaikki hehkuttaa sitä niin paljon ja haluaisin itsekin, mutta en pysty. ehkä jos näkis livenä niin vois olla eri fiilis, en tiiä..

   niin kivaa, että kirjottelet taas! <3

   Poista
 4. Oho, en ole huomannut että Bombay Bicycle Clubilta on tullut uusi levy. Kiitos vinkistä! Sun musiikki vinkit on muuten parhaita, kiva kun teet niitä :)

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivaa, että tykkäät! kiitos!!

   Poista
 5. Muakin jotenkin ärsyttää tuo iisa! siinä on jotakin semmosta mistä en tykkää vaikka on sillä hyviä biisejäkin. reginasta en ikinä tykännyt joten muutos on ainakin positiivinen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, hmm. en oo vieläkään keksiny mikä siinä oikein mättää. mietin, että ehkä ne biisien aiheet ei niin uppoo just tässä elämäntilanteessa, en oo kolmikymppinen tai järjettömästi rakastunut. mut sit taas toisaalta, on siellä muitakin aiheita. äh, en tiiä. mä kyllä innostuin reginasta silloin sen uusimman levyn myötä vaikkei se ennen sitä niin kuumotellutkaan :---)

   Poista