12.6.2014

Kukkia! Kukkia! Kukkia!

flowerpower01
flowerpower02

Muhun on iskenyt ihan tajuton kukkahulluus.

Joo, on kesä ja kaikkea, mutta luulen suurimman syypään olevan se, että Montrealissa asuin neljä kuukautta ikkunattomassa huoneessa.

Haaveilin leikkokukista suunnilleen maaliskuusta lähtien.

Siispä kun saavuin takaisin Tampereen-kämpilleni, ensimmäinen asia jonka tein, oli parin sireenin oksan nappaaminen ulko-oven edestä (ihan oikeasti, laskin laukut lattialle, nappasin sakset ja astelin pihalle).

Toissapäivänä huomasin kadulla katkenneen punaisen ruusun. Tuumin, oliko jollain tullut ryppyjä rakkauteen ja poimin kukan matkaani. Kotona se pääsi tyylikkäästi tyhjään siideripulloon ikkunalaudalle.

Eilisiltana muistin vihdoin lupiinit ja hetken pusikossa rämpimisen jälkeen kädessä oli kimppu violettia, liilaaa ja vaaleanpunaista.

Miksi maksaa kukista, kun niitä on ojanpientareet pullollaan?

(Vaikka pionit kyllä kovasti houkuttavatkin joka kerta, kun kävelen töihin kukkakaupan ohi.)

Suunnittelen myös yrttien kasvattamista ikkunalaudalla sekä muidenkin hieman pitkäikäisempien kasvien istuttamista.

Kasveja kansalle!

2 kommenttia:

 1. Kodin värimaailma on kyllä piristynyt hurjasti, kun pääsin saamattomuuskohtauksestani ja hommasin kukkia. Lahjaksi saadut sitruspuu ja orkidea aiheuttavat enemmänkin harmaita hiuksia mun koittaessa pitää niitä epätoivoisesti elossa mutta basilikat, timjami ja chilin alut piristävät jokaista päivää :--D tuo vähän eloa olohuoneeseen ja aamuisin on kiva käydä tsekkailemassa noiden rääpäleiden kasvua. Basilikaa varsinkin suosittelen testaamaan, suht helppo pitää hengissä vähän tumpelonakin yrtti-ihmisenä :--)

  Jostain kun löytäs vielä kikkoja siihen, ettei pusikoista poimitut randomkukkaset nuukahtais ihan hetkessä :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei joo, basilikaa!! hyvä tietää, että se on helppohoitoinen! :---D lupiinit pysyy yllättävän kauan hyvinä mut en kyllä mitään kummempia kikkoja tiiä, aina en ees muista vaihtaa/lisätä vettä päivittäin, hups... :DD sitruspuu kuulostaa söpöltä, mä aattelin olla suuruudenhullu ja koittaa kasvattaa avokadopuuta, saa nähä mitä siitäkin tulee :---)

   Poista