5.9.2010

Sinä lähdit Pariisiin, sanoit olevasi onnellinen

Aa joo hm, mitäs kaikkea oon tehny... No öö lapsilla alko torstaina koulu, papa oli ottanu vapaapäivän, eli saatettiin pojat yhdessä kouluun aamulla. Päivällä hengasin tuolla puutarhassa auringossa lehteä lukien ja kävin vähän kiertelemässä Saint-Leuta kameran kanssa. Täällä on niin helppo liikkua kun tää on niin pieni kaupunki ja asutaan niin lähellä kaikkea. Tästä lentää jatkuvasti lentokoneita yli, vähintään pari tunnissa, yleensä enemmän, koska tää on just sillä reitillä, mistä lentsikat lentää Charles de Gaullen (nää kutsuu sitä Roissyksi) kentälle.
Perjantaina tapasin Eveliinan, suomalaisen au pairin, joka asuu tässä samassa kaupungissa. Istuttiin kahvilassa monta tuntia.
Joo heh heh...
Eilen meillä oli piknik Eiffel-tornin juurella, isolla au pair-porukalla. Meitä oli varmaan 20! Paljon suomalaisia ja ruotsalaisia, pari meksikolaista, yksi jenkki ja mitähän vielä. Kaikkien kanssa ei ihan ehtiny jutella koska meitä oli niin paljon, mutta aika monen kanssa kuitenkin, jee! Oli välillä vaikeuksia vaihtaa kieltä, kun hullun pitkään yrittäny puhua vaan ranskaa, nyt puhuttiin enimmäkseen englantia ja suomalaisten kanssa suomea, huh! Illemmalla mentiin vähän pienemmällä poppoolla Sacre Coeurin lähelle Montmarten (?) kaupunginosaan syömään. Väsytti aika lailla ja lähettiinkin sitten Even ja Sereinan (sveitsiläinen, asuu myös Saint-Leussa) kanssa junalla kotiin. Täällä jos haluaa lähtee juhlimaan, niin pitää olla sitte koko yö aamuun asti, koska tänne menee viimenen juna joskus 12-01 aikaan ja sitte ekat alkaa kulkee 06-07 aikoihin.
Kohta lähetään Sereinan kanssa jonnekin järvelle. Se puhuu aika hyvää ranskaa, se on siis saksankielinen, mutta Sveitsissä on ilmeisesti pakollista lukea sitten jotain toistakin sen maan virallisista kielistä. Mutta sen kanssa on kiva (yrittää) puhua ranskaa, koska sen äidinkieli ei kuitenkaan oo ranska.

2 kommenttia: