15.9.2010

Ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee oikein mitään, tärkeintä on näyttää kiireiseltä

Eilen olin niin väsyny, että menin hetkeksi takaisin nukkumaan, kun olin vieny pojat kouluun. Ehdin kuitenkin tehdä mun askareet, ennen kuin lähdettiin Even ja Sereinan kanssa naapurikaupunkiin Tavernyyn. Siellä on semmonen kauppakeskus, jossa on vaatekauppoja ja valtava ruokakauppa, jossa mamankin käy tekemässä ostokset. Ostin muutaman paidan ja yhden mekon. Täällä ei myydä ruokakaupoissa yksittäispakattuja jätskejä, outoa. Onneksi löyty kolmen kappaleen pakkaus!

Täällä myös alkoi eilen Täydellisten naisten 6. tuotantokausi, joka on siis jo pyöriny Suomessa, eli jonka oon jo kertaalleen nähny. Mutta täällähän siis se on dubattu ranskaksi, joten toisaalta ihan hyväkin, että tiiän jo mitä tapahtuu. Sitä luulis, että nyt vois keskittyä niiden ranskapuheeseen, mutta sen sijaan huomasin kiinnittäväni huomiota ainoastaan naisten käsilihaksiin, vaatteiden värisävyihin yms yhtä tärkeään... Kaikista sarjoista tulee täällä aina kaksi jaksoa peräkkäin, paitsi eilen jostain syystä tuli kolme Täykkäriä. Maman sano, että se ja papa ei hirveesti kato telkkaria, mutta Desperate Housewives on niiden molempien ehdoton lemppari, haha.

Mainoskatkoja tulee täällä ehkä yksi tunnissa, mutta se onkin melko pitkä sitten. Ja kaikissa ruokamainoksissa (Coca-Cola, Mars, McDonald's...) on alareunassa teksti, että "Terveytenne vuoksi..." ja sitten vaihtelevasti, esim. "syökää viisi hedelmää tai vihannesta päivittäin/harjoittakaa säännöllistä liikuntaa/tms" ja sitten tämän nettisivun osoite.

Tänään P:llä alko sen harrastukset, teatteri ja judo. Mun pitää aina saattaa ja hakea se. Kävin myös kirjastossa (luovutin ranskankielisen kirjan suhteen vielä, luen sen myöhemmin, kun ranska vähän paranee) ja pankissa, jännää. Ja taas taistelua C:n kanssa suihkuunmenosta, onneksi muistin meidän yhteisen insidejutun ja sain sen hyvälle tuulelle pitkällisen kappailun jälkeen, huoh. Muutama kirosana suomeksi tuli päästeltyä...

2 kommenttia:

 1. Hyi miten kamala toi linkki! Chromen kääntäjä vähän avusti ranskan kielen kanssa ja kolesteroliarvot laski pelkästä säikähdyksestä. Ruma sivu yh. Tai no, ennen kuin käänsin katoin et "voi kun söpö", mut sit kun asiasisältö paljastui niin siitä tuli läpimätä (meinasin kirjoittaa mätiläpä). Eihän toi siis pahalla asialla oo, mut mua vaan ällöstyttää tollanen ulkoasu tollasille asioille.

  Ja suomalaiset kirosanat on vaan huvittavan kuuloisia ulkomaalaisten korvaan, ei varmaan kauhean pahalta kuulosta jos päräyttelet jotain perkelettä siellä :D saatanan ja helvetin merkityksestä ne voi jo alkaa saada jotain vihiä. Ja lapset osaa olla niin vaikeita silloin kun ne haluaa olla, ne on sillon 98204871x pahempia kuin nuoret-seniorit.

  Ylppäripaineet on aika jumalaiset jo. Tekis mieli nukkua kirja naaman päällä auki.

  VastaaPoista
 2. Ai, en hirveesti ees tutkinu sitä, vilkaisin vaan, enkä huomannu mitään ihmeellistä :DD

  Joo täällä on hyvä kun voi sanoa mitä tahansa suomeksi, eikä nää ymmärrä yhtään :D Onneks oon kärsivällinen ihminen, muuten saattais napsahtaa aika äkkiä :D

  En ehkä suosittelis tota kirja-naaman-päällä-auki-nukkumista, happi loppuu ja koulukirjat ei haise kovin hyvälle... Voisin sanoo, että älä ressaa, mutta se tuskin auttaa, sanon siis, että onnea ja tsemppiä ja muista eväät ja nuku hyvin ja pidä itestäs huolta!!

  VastaaPoista