8.11.2011

And the heart is hard to translate it has a language of its own

Saint-Leu 019
 
On ihanaa, kun perjantaisin ei ole koulua ollenkaan ja viikonloppu on huumaavan pitkä. Nyt se tuli vietettyä kotikotona Jyväskylässä, mm. French Filmsin keikalla ystävien seurassa. Lippuja Chisun keikalle ei riittänyt, pitää siis seuraavalla kerralla olla nopeampi.

Suvi sanoi jokin aika sitten: "Sä oot edelleen ihan Ranska-sfääreissä!" Ja minä: "Niin oonkin, enkä haluu poistua täältä!" Mutta päivä päivältä se vuosi on kauempana takana ja yritän epätoivoisesti pitää muistikuvista kiinni, roikkua niissä ja muistaa pienimmätkin asiat, tunteet, ajatukset, tunnelmat. Ei ole päivääkään, jolloin en ajattelisi jotain Ranskaan liittyvää.

IMG_7626

Mietin, pitäisikö lähteä jo ensi vuonna vaihtoon. Houkuttelisi niin kovasti taas ulkomaat ja seikkailut. Tuntuu välillä, ettei mun elämässä tapahdu mitään nyt Suomessa. Vaikka tapahtuukin ja kai se on vain omasta asenteesta kiinni.

Ja tiedän, että ikävöin Ranskavuotta juuri sellaisena kuin se oli. Eli jos lähtisin uudestaan, ei se olisi sama asia. Ei samat ihmiset, samat tapahtumat, sama minä. Juuri siksi se oli niin upeaa kuin oli, koska tapasin juuri ne ihmiset, juuri niissä paikoissa.

Eniten arveluttaa, että jaksanko taas aloittaa alusta. Ranskaan lähtiessä olin huojentunut, kun sain aloittaa täysin uudestaan, puhtaalta pöydältä, kuten sanotaan. Tampereelle muuttaessa ajattelin, että onko mun pakko taas aloittaa alusta, löytää kavereita, oppia tää kaupunki. Vastahan mä tein niin, en jaksais.

IMG_7638
 
Oon alkanut jo ehkä liikaakin kiintyä tähän yksiööni ja päivien tiettyyn kaavaan, ei pitäisi ruveta liian mukavuudenhaluiseksi tai muuten huomaa unelmien lipuvan ulottumattomiin.

Onneksi mun ei tarvitse päättää just nyt. Voin hymyillen muistella sitä iltaa, kun sain sähköpostin, että ne haluaa mut au pairiksi, pääsisinkö viikon päästä. Päässä pyöri miljoona ajatusta, muttei pelkoa ollenkaan vaan silkkaa riemua. Ja kuinka kuuntelin Coldplayn Don't Panicia repeatilla montamontamonta kertaa.

IMG_7716
 
Ja onneksi on glögiä, kirsikkatomaatteja sekä Florence + The Machinen uusi albumi (joka ei ehkä ole ensimmäisen veroinen, mutta upea silti). Mutta ihan parasta kaikessa on, että ylihuomenna odottaa OULU ja rakkain ex-naapuri!

Florence + The Machine - All This And Heaven Too

4 kommenttia:

 1. Voi, niin paljon tulee kaikkia muistoja tällaisista kirjoituksista. Ranska pyörii mielessä, ja jotkut niistä ihmisistä (erittäin ärsyttävästi myös eräs saksalainen herra.......) Mua ei kauheesti innostunut tänne tuleminen, mutta oikeesti, täällä on hullun hauskaa ja mahtavia ihmisiä. Näitä tilanteita tulee ja ne on aina erilaisia. Mut siis joka tapauksessa se maisemanvaihdos, jota oon halunnut, ei oo vieläkään täysin toteutunut, kun oon taas Jyväskylässä. Haluaisin sen ELÄMÄN muualta. Ihanan värinen tuo viimeinen kuva, glögi on parasta ja pidä kivaa Oulussa! Ai niin ja tuo Chisu, sinne olisin kans halunnut. Rubik lämmittää mieltä aivan älyttömästi.

  VastaaPoista
 2. katoin just, että rubik tulee myös tampereelle joten sinne siis menen! :))) ilo! oon muuten ihan ulalla sun asioista, pitää päivitellä kuulumisia pian! :DDD mieluiten livenä mut en tiiä millon onnistuu :/

  VastaaPoista
 3. Heh, oon selaillut sun blogia tänään koulutehtäviä vältellessä. Nyt voin niin samaistua tähän, kun ajattelen alkiota: "Mutta päivä päivältä se vuosi on kauempana takana ja yritän epätoivoisesti pitää muistikuvista kiinni, roikkua niissä ja muistaa pienimmätkin asiat, tunteet, ajatukset, tunnelmat. Ei ole päivääkään, jolloin en ajattelisi jotain Ranskaan liittyvää."

  Mun eka vuosi Tampereella meni niin tähän. Vihdoin kun oli saanut kaveriporukan, niin sinne se hajos taivaantuuliin kun ihmiset pääs yliopistoihin. Oon ollu varmaan tosi masentavaa seuraa ihmisille (varsinkin sen jälkeen kun vanhemmat eros), en oo varmaan osannu olla kenenkään seurassa.. Tai en tiiä onko se ollut huomattavissa, mutta nyt oon ehkä alkanut pikkuhiljaa taas elää (viitaten muun uuteen fb-cover photoon :D).

  Onko sulla lähtenyt elämä hyvin käyntiin Kanadassa? :) Onko ollut helpompaa tutustua uusiin ihmisiin? Luulen kyllä että kun pari kertaa on kokenut uuden alun, että se helpottuis. :D Ainakin toivon niin! Nii ja oon edelleen valmis perustamaan kahvilan, koska kuolen ranskaan..........

  Heh joo, tää nyt oli tällanen joku avautumiskommentti kesken esseepaniikkia. :D Iloisia päiviä sinne kauas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, ihanaa että joku selailee MUN blogia huvikseen ja välttääkseen velvollisuuksia <3

   mun eka vuosi tampereella oli yhtä vieroitusta ranskasta, sumuista ikävöintiä. mutta toinen vuosi oli miljoonasti parempi, kaveripiiri kasvoi ja tampere alkoi tuntua kodilta. eli uskon sullakin asioiden helpottuvan ajan kanssa, kunhan kunnolla tutustut tampereeseen ja ihmisiin siellä. kuten varmasti oot jo tehnytkin :--)

   ja uskon, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa elämään juuri kuten haluaa. oon tällä hetkellä keskellä suurta opiskelukriisiä, mutta koitan muistuttaa itseni, että oon vasta 22 ja mulla on oikeasti vielä aikaa vaihtaa suunnitelmia. mikään ei oo lopullista, aina voi muuttaa suuntaa. luin joskus trendistä seela sellan haastattelun ja se sanoi, että: "ihmisen elämä on valintoja. jos olet valinnut väärin, älä jää sitä suremaan. tee uusi valinta ja mene muuhun suuntaan." se on musta hyvin sanottu. (ja kyllä, olen valmis siihen kahvilaan jos mun uusi suunnitelma ei onnistukaan!!!)

   täällä siis menee kyllä hyvin kaikesta huolimatta, kavereita on löytynyt ja ihmisiin todella on helmpompi tutustua, kun ajattelee, ettei kaikista tarvitsekaan tulla parhaimpia ystäviä.

   uusi alku on aina sekä haaste että helpotus. nyt musta on ihanan helpottavaa ajatella, että saan palata tampereelle sitten kun lähden täältä. että ei tarvitse taas lähteä uuteen ja tuntemattomaan paikkaan, jossa ei tunne ketään. vaikka se onkin yksi syy, mikä mua kiehtoo ulkomaille lähdössä. itsensä haastaminen ja sen todistaminen, että pärjää omillaan.

   tsemppiä esseeseen ja muihinkin koulujuttuihin ja elämään ylipäätänsä! iloitse ja tee just niitä juttuja, jotka tuntuu hyvältä. etenkin nyt tänä pimeänä vuodenaikana on hyvä yrittää tehdä kaikkea piristävää. lentosuukkoja sinne suomeen!

   Poista