1.9.2013

The Place Beyond The Pines

 
 
 
 
 
 
 
{Photos}
  


The Place Beyond The Pines. Huh, kuinka hieno elokuva.

Elokuva kertoo isistä ja pojista. Miehuudesta ehkä, ainakin miehistä. Valinnoista, teoista, perinnöstä. Kuinka yksi teko voi vaikuttaa sekä omaan että monen muun ihmisen loppuelämään.
 
Mutta älkää pliis katsoko tätä vain, koska iih Ryan Gosling. Koska tämä ansaitsee niin paljon enemmän kunnioitusta.

Ei ehkä kaikista helpoin ja kevyin elokuva, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Eikä mikään elokuva, jossa soi lopussa (tai no, missä kohti tahansa) Bon Iver, voi olla huono (eihän?).

"If you ride like lightning, you're going to crash like thunder."

6 kommenttia:

 1. Nyt en muista että kommentoinko tästä jo, tai itseasiassa muistan ku kirjoitit take this waltzista ja sit miu piti laittaa siihen et toi the place beyond the pines on kans aika hyvä, mut muistaakseni siihe tuli joku tekninen vika, enkä sitten kommentoinukaan... mutta kuiteskii, pakko myöntää että alunperin rupesin katsomaan tätä elokuvaa juurikin tuon iih ryan gosling -moodi päällä, MUTTA sitten yllätyin eritääin kovasti miten toi leffa olikin niin hyvä ja monitasoinen. Tai siis ku Gosling osaa valita noita rooleja aika hyvin (mm. blue valentine, half nelson ja okei jos mitään crazy stupid lovea ei lasketa). Katoin tän joskus jns-hki bussissa kesällä ja ai että se fiilis, ku ikkunan takaa kiitää kesäiset pellot ja sit näytölle leviää tie, jota pitkin ajellaan moottoripyörällä. Ja juurikin se loppukohtaus ja poniveri... se teki jotenkin niissä kaikissa tiloissa vaikutuksen. Samanlainen tajunnanräjäytys kuin 400 kepposta -leffan loppukohtaus mis se poika menee yksin rannalle...Et sitä jää fiilistelee monta päivää. Okei, nyt tästä on kehittymässä liiankin pitkä kommentti, kaiken lisäks ilman kapaplejakoa, joten koitan lopettaa nyt, mutta siis niin, hyvä leffa ja hyvä father-son & syy-seuraus -teema tossa. Ehkä tän komsun punchline on se, että siun leffavalinnat on aina niin osuvia, ja yllensä tajuan vasta niiden jälkeen että joku samainen leffa teki miuhunkin aika suuren vaikutuksen, mutta itse en vain ikinä pystynyt siitä kirjoittamaan mitää postausta, koska en oo osannut pukea sitä vaikutusta sanoiksi.

  you little charmer

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei gurrl, just parhaita oikeesti nää sun kilometrikomsut!! <3 ja todellaki, tässä se FIILIS siinä lopussa, huh huh! ku on vaan sillee, että mitähän just äsken tapahtu, mitä mä just näin?!?! on vaan niin sekasin ja jotenki, amazed..? näköjää menee meiän leffamakukin sitte aika hyvin yksiin niinku musatki! uujee!

   Poista
 2. Mäkin diggasin tosta leffasta ihan hirmusti. Olin kai ensi-illassa.
  Ihan mieletön elokuva kaikin puolin! Ja jäi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää leffa jää kyllä todellakin mieleen ja semmoset elokuvat on parhaita :-)

   Poista
 3. Katsoin innoittamanasi ja voi kyllä, oli mahtava! Ryan Gosling ei ollut mulle aiemmin millään tasolla tuttu muuten kuin nimeltä ja olihan sekin aika iiih. Mutta loistava leffa kaikin puolin, huh. Näitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes, huippua että tykkäsit!! ja hahah, ehkä ei pitäisi olettaa liikaa, mutta musta vaan tuntuu, että ryan on nykyään vähintään joka toisen tytön päiväunien kohde ;--P

   Poista