5.11.2013

Ottawa

ottawa01
ottawa03
ottawa04
ottawa05
ottawa02
ottawa06
ottawa07
ottawa08
ottawa09
ottawa10
ottawa11
ottawa12
ottawa13
(Kurpitsaterveisiä Alisalle! ♥)

ottawa14
ottawa15
ottawa16
ottawa17
ottawa18
ottawa19

Pari viikkoa sitten lyöttäydyttiin McGill-yliopiston (maailman parhaiden yliopistojen top 35:ssa...) politiikan opiskelijoiden matkaan ja käytiin päiväreissulla Kanadan pääkaupungissa.

Ottawa oli kylmä ja tyhjä, yksi päivä siellä riitti mainiosti.

Vierailtiin Kanadan parlamentissa ja lentokenttätasoisen turvatarkastuksen jälkeen päästiin kuuntelemaan eräänlaista kyselytuntia. Aikamoista jauhamista tuntui olevan, samasta asiasta väännettiin kättä vaikka kuinka pitkään hallituksen ja opposition kesken ja "oman puolen" puheenvuoroille taputettiin joka kerta raikuvasti. Puheenvuoroja pidettiin sekä englanniksi että ranskaksi, mikä oli mahtavaa, täällä kaksikielisyyttä todella arvostetaan ja pidetään voimissaan.

Parlamentin jälkeen syötiin marokkolaista ruokaa lounaaksi ByWard Marketilla ja Helena osti vaahterasiirappikarkkeja, jotka maistuivat, noh, vaahterasiirapilta.

Lopuksi vuorossa oli taidemuseo, National Gallery of Canada, joka tuntui uuvuttavammalta kuin Louvre konsanaan. Eksyin eurooppalaisen taiteen osastolla ja naureskelin, että just tän takiahan mä tänne Kanadaan tulinkin... Oli siellä oikeasti hienoja juttuja, mutta liika on liikaa.

Ottawa, olit ihan kiva, mutta tuskin näemme enää uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti