14.1.2014

Kuulumisista ja onnellisuudesta

lights

Tänään haluan jakaa teille muiden ajatuksia, joista itse pidin kovasti.

Tällä hetkellä Australiassa seikkaileva Mangomalen-Roosa kirjoitti hyvin siitä, kuinka yhteydenpito ystäviin kaukana ilahduttaa. Itse en ole niinkään huolissani, vaikken ole kuullut joistain tyypeistä moneen kuukauteen, sillä tiedän, että kun haluan, voi heihin ottaa yhteyttä milloin vain. Mutta mikään blogi tai Instagram tai mikälie ei koskaan tule voittamaan kysymystä mitä sulle kuuluu, koska oi voi, kuinka pieni osa elämästä tänne ajauutuukaan.

"Mutta juuri se arki on kiinnostavaa. Kaikkein parasta on kuulla pieniä juttuja, kuten että ystävä osti uuden villapaidan, tapasi baarissa komean poitsun ja makasi sohvalla koko viikonlopun. Koska silloin tuntuu, että en ole joku etäinen hahmo, jolle voi kertoa vain suurista saavutuksista.

Minä olen ihan sama minä, vaikka eläisinkin 15 000 kilometrin päässä. Siksi haluan pysyä kärryillä, mitä teille kuuluu."

Stella taas pohti onnellisuutta ja kuinka se on aivan omasta asenteesta kiinni.

"Ei kenenkään elämässä ole taikaa sen enempää kuin muiden, toiset vaan näkevät sitä enemmän."

Saralta sain keveyttä ajatuksiin; If it feels light, it's right.

"Keveys tuntuu vapaudelta. Se tuntuu raikkaalta ja innostavalta, lempeältä ja lämpimältä. Ei tarvitse jännittää tai murehtia mitään."

Onnikantuomien toinen Annoista kirjoitti oivasti hyvinvoinnista.

"Usein on vain niin paljon helpompaa syyttää olosuhteita omasta kurjasta olosta, kuin ottaa itse vastuu omasta hyvinvoinnista ja alkaa tehdä asioita, jotka saavat sinut voimaan hyvin."

Ja Eevan sanoja mietin, kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi kasata sängyn kehikkoa, vaan olen nukkunut patjalla lattialla jo kuukauden päivät. Mitään muita huonekaluja en myöskään vielä omista uudessa huoneessani. Tosin vaatteet olisi kiva saada jo pois matkalaukusta, mutta kaikki aikanaan. Saatan tarvita muutaman asian elämää helpottamaan, mutta yllättävän vähällä sitä pärjää aivan mainiosti.

"Estetiikka on tärkeää, muttei läheskään yhtä tärkeää kuin hauskanpito."

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Roosa, monesti oot ollu mielessä ja sitä oon miettiny että oispa kiva järkätä skypetreffit ja jutustella kuulumisia ja kuulla jotain uutta ja jännää Kanadasta. Välillä kuitenkin liian saamattomana ihmisenä asiat jää vain ajatuksen tasolle... Ja pakko myöntää että kateuskin kalvaa kun itekin haluisin olla Kanadassa tällä hetkellä, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei skypet tulille ehottomasti!!!!!! <3<3

   Poista
 3. Hei Roosa!
  Jo monta viikkoa mulla on ollut mielessa, etta pitaa kommentoida sulle jotain. Loysin taman blogin vasta jokunen kuukausi sitten ja tama on ollut siita lahtien oikeastaan ainoa blogi jota jaksan lukea. Meilla tuntuu ajatukset kohtaavan monessa asiassa (mm. BBC livelounge on mun suuri suosikki!) ja jotenkin tunnen suurta hengenheimolaisuutta sun kanssa (kuulostaa ehka vahan creepylta nain vieraan ihmisen sanomana...). Vietin viime kesan Kanadassa ja eritoten Quebecissa ja jatin sinne sydameni. Ja tietysti menin myos rakastumaan siella, mutta sotkin asiat sen verran pahasti etta menetin elamani rakkauden toppailyjeni takia. Tassa yritan pikkuhiljaa toipua koko Quebec kokemuksesta ja samalla vaalia viime kesan muistoja. Ja tama blogi kaikilla Montreal jutuillaan (Montreal on ehka maailman paras kaupunki), asenteellaan ja inspiraatiollaan on ollut mulle kuin ikkuna takaisin niihin aikoihin. Ja muutenkin antanut paljon pohdiskelun aihetta. Toivottavasti mullakin viela joku paiva tie johtaa takaisin Quebeciin ja asiat selviaa (everything happens for a reason etc.) vaikka nyt ei silta tunnukaan. Olipa pitka avautuminen ihan random henkilolle mun elamasta, mutta sita kai yritin sanoa etta tama blogi on aivan ihana ja aina kun luen sun juttuja mieleen palaa hyvia muistoja, ja samalla sun pohdiskelut tuntuu jotenkin niin tutuilta tassa mun nykytilanteessa. Etta hyvaa vuotta 2014, keep up the good work. Ja ma yritan kans elaa sun ohjeiden mukaisesti tana vuonna:
  Do more and love more.

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ihana anni! <3 mulla vierähti pari kyyneltä poskelle tätä kommenttia lukiessa :'-) kiitos miljoonasti ihanista sanoista ja ihan mahtavaa, että uskalsit kertoa omista huonoistakin fiiliksistä <3<3<3 toivon todella, että asiat järjestyy just kuten haluat ja pääset tännekin puolelle maailmaa joku päivä taas. mä aina mietin tyhmien asioiden tapahtuessa, että it is what it is, ja jos asialle ei mitään voi tehdä, niin olkoon sitten niin. jotenkin päin ne asiat järjestyy aina. lisää lempee ja lämpöö, kiitos vielä sielunsisko!

   Poista
  2. Aww kiitos Roosa :) Alun perin itsekseni kyynelehdin kun kirjoitin tuota kommenttia (vissiin vahan herkkis elamantilanne menossa :D), joten kiitos paljon niin herttaisesta vastauksesta. Oot just niin sympaattinen kuin kuvittelinkin. Pitaa vissiin jatkossakin kommentoida sun juttuihin kun silta tuntuu, nyt kun tasta kynnyksesta paasi yli :)

   Anni

   Poista
  3. voi ihana, saa toki kommentoida ja saa laittaa vaikka sähköpostiakin jos siltä tuntuu!! (osoite löytyy vasemmalta sivupalkista) i'm here for you :--*

   Poista