15.1.2014

La Vie d'Adèle

http://completelyinsanee.tumblr.com/post/73279677163
http://dojeitoque-eusou.tumblr.com/post/71012106203
http://completelyinsanee.tumblr.com/post/73279720653
http://awayonthewaves.tumblr.com/post/70206186477
{Click the images for sources}
Näin Adèlen elämän jo paljon ennen joulua, mutta se ei jätä mua rauhaan edelleenkään.

Niin valtavan hieno ja niin paljon tunteita 179 minuutissa.

Elokuvasta on ehkä mahdotonta puhua mainitsematta sitä seksikohtausta, mutta mun mielestä se on koko elokuvan epämielenkiintoisimpia kohtauksia. (Mutten silti ehkä suosittelisi katsomaan ensitreffeillä tai vanhempien kanssa.)

Elokuva kertoo nimensä mukaisesti Adèlesta, nuoren naisen haparoinnista ja itsensä löytämisestä ja hukkaamisesta, kasvamisesta. Rakastumisesta, mutta ennen kaikkea rakkauden menettämisestä.

En tiedä, mitä tästä elokuvasta sanoisin, sillä mitkään sanat eivät tunnu tuovan esille sitä kauneutta, herkkyyttä, vereslihalla olemista ja tunteiden myrskyä, jotka sitä katsoessa hyökyvät katsojan silmille.

Tyydyn siis vain sanomaan, että Adèle on ihana.

(Ja hitsi miten ranskalainen koko elokuva onkaan!)

"J’ai une infinie tendresse pour toi, j’aurai toujours, toute ma vie."

8 kommenttia:

 1. Onko tietoa, että mistä ton leffan voisi katsoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kävin ihan leffateatterissa, joten en tiiä, googleta :--D

   Poista
 2. Toi elokuva meni kyllä oikeasti luihin ja ytimiin. Pitää katsoa vielä toistamiseen! Ja voi vitsi, miten ranska kuulostaa niin sulavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no nimenomaan! pakko nähdä kyllä joskus vielä uudestaan, että ymmärtää kunnolla, muttei kyllä ihan heti pysty.. olin niin ylpeä itsestäni kun ymmärsin noiden ranskaa hyvin ilman tekstityksiä, hih! :--)

   Poista
 3. hei en tiedä mitä kautta eksyin blogiisi pari päivää sitten, mutta haluan kiittää sua, sillä sun spotify-soittolistat on pelastaneet mut samoihin levyihin jumiutuneesta musiikkikriisistä! mikä mahdollisesti edistää samoin jumiutuneessa tilassa olevan kandini kirjoittamista... La Vie d'Adèle on myös hyvä, ainakin täällä Tampereella näytetään vielä Finnkinossa ja Niagarassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista ja jee niin kivaa kuulla, että soittolistoista on ollut sulle iloa! luulin adelen jo poistuneen suomen leffateattereista, mutta ilouutinen siis niille, jotka sen haluaa vielä nähdä! hurjasti tsemppiä kandin kanssa, you can do it!!!!!!

   Poista
 4. Mä oon pitkään halunnut mennä katsomaan ton leffan. Oon aina halunnut mennä yksin leffaan ja nyt tänä viikonloppuna olisi sopiva sauma sille. Kiitos siis postauksestas, varmisti sen, että oon niin menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa! yksin leffaan meneminen on musta ihan yhtä kivaa kuin jonkun kanssakin, joskus jopa kivempaa kun ei tarvi heti ruveta analysoimaan sitä leffaa jonkun kanssa :--D mukavia leffahetkiä!

   Poista