8.1.2014

Viimeiset lomapäivät ja dollarilla elokuviin

IMG_20140107_195543
IMG_20140107_200026
IMG_20140107_200713

Loma loppui ja on uuden lukukauden aika.

Loma oli ihanan pitkä ja täynnä toimintaa. En muista yhtäkään tylsää hetkeä viimeisen kuukauden ajalta.

Kolme viimeistä lomapäivää toimikoot esimerkkeinä:

Viime sunnuntai alkoi brunssilla Montrealin vanhimmassa (ja siten ilmeisesti parhaimmassa) brunssipaikassa, Beauty's'ssa. Päättömien nettivideoiden katselun jälkeen suunnattiin second hand-liike Eva B:hen, jossa saa aina kuumaa omenasiideriä ja popcornia, ilmaiseksi. Kreikkalaisen kaverin luona juotujen punaviinilasillisten jälkeen oli hyvä lopettaa päivä leffateatterin pimeydessä.

Dollar Cinema sijaitsee melko kaukana keskustasta, puolityhjässä ostoskeskuksessa. Kaksikymmentä tikettiä saa kahdellakymmenellä dollarilla, joten kertalipulle ei jää hintaa turhan paljoa. Aikaa lippujen käyttämiselle on vaatimattomat 500 vuotta ja tiskin takana hyörii sympaattinen valkohapsinen mies, joka antoi meille ekakertalaisille ilmaiset popparit. Elokuvatarjonta on vähintäänkin mielenkiintoinen, uutuuksien lisäksi löytyy Terminaattori ja parhaillaan meneillään on juutalaisen elokuvan festivaalit. Nytpä käydäänkin sitten vähintään kerran viikossa leffassa, jes!

Maanantaina päästiin totuttelemaan tuttuun rytmiin; Concordia-yliopistolle lounaalle, kahville ja brownielle. Jean Talonin marketilla pyörimisen ja piirakan leipomisen (feta-babypinaatti-aurinkokuivattu tomaatti) jälkeen loppuilta juotiin viiniä kynttilän valossa suomalais-norjalais-uusiseelantilaistyttöporukalla. Puhuttiin New Yorkista, viikingeistä ja halvoista huonekaluista.

Eilen tiistaina ahmittiin sushia Odakissa ja elin joulun toistamiseen, kun hain entiseen osoitteeseen tulleet postit ja paketit. Salmiakista tai purkasta ei kyllä ole pulaa hetkeen. Café Aunjaan paettiin hetkeksi kylmyyttä ja kotiin päästyäni vain nautin olemisesta. Kuuntelin musiikkia, kasasin vihdoinkin Ikeasta ostamani säilytyslaatikon ja sivistin itseäni taiteen historiasta (kiitos Maukulle, taas kerran!).

Tästä on hyvä jatkaa.

(Vai aloittaa? No, miten vain, on hyvä olla joka tapauksessa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti