3.9.2014

But first

dayoff01


Viime torstaina vietin vapaapäivää.

Nukuin vielä tavallistakin pidempään, kunnes lopulta varattu pyykkivuoro pakotti nousemaan lämpimän peiton alta.

Pyykkäyksen jälkeen kävin nopeassa suihkussa, lämmitin sosekeittoa ja pyöräilin vaatteiden vaihtotapahtumaan.

Vein mukanani kirkkaanpunaisen hameen, harmaan palmikkovillapaidan ja mintunvihreän collegen. Mukaani otin fuksianpunaisen neuleen ja sinivalkoraidallisen napapaidan. Just hyvä diili.

Kiersin myös pikaisesti viereisen kirpputorin ja Marimekon kultakuvioinen muki puhutteli sillä hetkellä niin paljon, että nappasin sen parilla eurolla mukaani.

Kotiin palatessa iski jomottava päänsärky, juuri kun olisi pitänyt lähteä ruokakauppaan. Lueskelin lehteä hetken, kunnes sain itseni kammettua kauppaan. Päätin ostaa kukkia ja suklaata päänsärkyä parantamaan (ah, kuinka ihanan kliseistä) ja se auttoi (särkylääkekin saattoi tietty vaikuttaa asiaan...).

Hain kuivuneet pyykit ja tiskasin koko kerääntyneen tiskivuoren.

Keitin mustikka- ja karviaishilloa ja mutustelin välillä suklaata, välillä hapankorppuja.

Koko päivän kantava ajatus oli kuitenkin; ihan ensin, keitä kuppi teetä. Siispä ennen mihinkään askareeseen ryhtymistä keitin teetä. Kiireettömästi.

Kuten juuri vapaapäivinä kuuluu.

But first, let's make some tea.

6 kommenttia:

  1. Sun blogissa tekstit on aina niin... hm, carpe diem. Jotenkin elämänmakuisia, sellaisia, että tuntuu kuin tuon lyhyen pätkän tekstiä eläisi aina sun mukana. Tykkään sellaisista teksteistä. Arkiromantiikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iiks, kiitos niin paljon! kiitos kiitos kiitos näistä sanoista, mieletöntä! pus! :'--)

      Poista
  2. Tuo muki on ihana löytö! Sain lahjoituksena pari purkillista mustikkahilloa, jota en koskaan aiemmin ollut testannut. Suosikiksi pääsi. Nyt vaan harmittaa, että lähimetsät oli ryövätty marjoista jo hyvissä ajoin ja pakkasen marjatarjonta hupenee uhkaavasti eikä olla kun vasta syyskuussa.. :DD marjavarkaisiin ja omien hillojen keittoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muki pääsi kyllä heti lemppariksi :-) hmm löytyisköhän mustikoita vielä jostain metsästä, muakin harmittaa kun en oikein ajoissa tajunnut mennä poimimaan mustikoita talteen :/ mutta voihan kaupan pakastemarjoistakin hilloja keitellä..? :--D

      Poista
    2. Joo siihen täytyy vissiin sortua, on vaan pakastemustikat ihan tuhottoman kalliita :--D mut tämä hillo sopii vaan niin täydellisesti kaikkeen (mm. tällä hetkellä maitorahkan ja raejuuston kans myöhäiseks aamupalaks :''D) että kai se lasketaan ihan hyväksi tuhlauskohteeksi :D

      Poista
    3. niinhän ne on :// mutta niin, on niitä varmasti huonompiakin tapoja käyttää rahojaan :--D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.