26.9.2014

Friday feminism

Viikko sitten postatut videot olisivat voineet saada saman otsikon kuin tämäkin juttu ja mietinkin, että pitäisikö alkaa omistamaan aina perjantai feminismille täällä blogissa..? Hmm, katsellaan!

Tässä kuitenkin olisi pieni annos ajankohtaisia aiheita:


Naisasialiitto Unionin järjestämä ensimmäinen F-klubi Helsingissä, jossa monta fiksua feministiä (mm. Tiina Rosenberg ja Maryan Abdulkarim ♡♡) keskustelemassa rasismista. Niin paljon tiukkaa asiaa, nauroin ja nyökkäilin pontevasti tätä kuunnellessani.Tältä Emma Watsonin puheelta on ehkä ollut mahdotonta välttyä viime aikoina ja uskoisin lähes kaikkien jo nähneen tämän. Ja siis mahtavaa, jos joku on tämän avulla löytänyt sisäisen feministinsä ja superia, jos feminismille sanana saadaan tämän avulla vihdoin positiivinen kaiku yms., mutta. Ehkä mä oon vaan liian kriittinen, mutta mut puhe jätti aika kylmäksi. Paremmin ilmaistua ja muotoiltua kritiikkiä löytyy näiden linkkien takaa: Is Emma Watson the right woman for the job?, Why I'm Not Really Here For Emma Watson's Feminism Speech At the U.N. ja whatisthat-velvet.tumblr.com/post/98152014604.Loppukevennyksenä ihana Lena Dunham, joka markkinoidakseen pian julkaistavaa kirjaansa on julkaissut videosarjan, jossa hän vastaa tyyppien kysymyksiin erilaisista aiheista parin minuutin mittaisissa pätkissä.

Heräsikö jotain ajatuksia?

PS. Menovinkki tamperelaisille: Feminismi-näyttely Työväenmuseo Werstaalla. Aion mennä viimeistään marraskuussa, kun Rosa Meriläinen pitää yleisöluennon.

6 kommenttia:

 1. Toi black girl dangerous oli mun mielestä kyllä niin spot on kanssa! Pakko mennä käymään tuolla werstaalla ku tuun käymään Tamperella festareilla tossa lokakuussa, kiinnostaa miten se on toteutettu! Etenkin toi karttahommeli kuulostaa megakiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muhun uppos parhaiten toi ekan linkin takaa löytyvä artikkeli mut noissa kaikissa on kyllä oivaa kritiikkiä! oot ilmeisesti tulossa lost in musiciin vai? :-) ootan kyllä innolla tota näyttelyä ja yritän osallistua mahdollisimman moneen noista luennoista ja muista, oispa vaan aikaa enemmän tässä maailmassa... :--D

   Poista
 2. KYLLÄ friday feminismille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YEAH!! juttua kyllä nimittäin piisaa ihan varmasti... ;--)

   Poista
 3. Lena <3 Ja kiitti tuosta Werstas-vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lena on huippu! ja ollos hyvä, toivottavasti mahdollisimman moni käy katsomassa tuon näyttelyn :--)

   Poista