30.1.2015

Friday feminism

centipedes:sharing another comic sample I did applying to work for that feminist magazine — I spelt ableism wrong eeeep. 
(*ableism)

Niinpä. Just sayin'.

(Bongattu täältä.)

+++

 Illustration by Kendra.

Kiva ja selkeä kirjoitus siitä, kuinka tukea liikkeitä, joihin ei itse suoranaisesti kuulu:

"...being an ally is not about being a savior—it’s about understanding that your freedom is inextricable from the freedom of, or marginalization of, oppressed communities. When I support campaigns for trans or disability rights as an ally, for example, I do it because I know that I’m not free unless we’re all free."

Allied Force - A guide to showing up without getting in the way.

2 kommenttia:

 1. moro roosa!

  vaikutat fiksulta ja ajattelevalta ihmiseltä, jonka kanssa olen samoilla linjoilla monissa asioissa. ihan uteliaisuudesta kysyn ootko kiinnostunut myös eläinten oikeuksista? tuli vaan mieleen tuosta "i'm not free until we're all free", kun itse ajattelen sen koskevan myös eläimiä, jotka on nyky-yhteiskunnan kummiski törkeimmin orjuutettu ja oikeuksista riisuttu luokka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka! kiitos kysymyksestä! :-)

   ja kyllä kiinnostaa, ehdottomasti! just itse asiassa viime syksynä yhdellä kurssilla käsiteltiin sitä, kuinka feminismi ja lihansyönti ja eläinten oikeudet linkittyvät toisiinsa. joku kurssilainen taisi silloin sanoakin, että se aina hämmästelee sitä, miten joku feministiksi itseään kutsuva EI ole kasvissyöjä. itse olen aika lepsu kasvissyöjä, syön toisinaan (harvoin) lihaa olosuhteiden pakosta tai koska en halua olla vaivaksi tms. enkä halua olla asiassa ehdoton. vegaanisuus kiinnostaa, mutta vielä tällä hetkellä mukavuudenhalu, tottumus ja taloudellinen tilanne eivät ihan anna periksi. ja tiedostan kyllä, että asiaan "eläinten oikeudet" kuuluu muitakin asioita kuin lihansyönti tai eläinperäisten tuotteiden käyttäminen, mutta ne on aika suuria juttuja kuitenkin. tehotuotanto on perseestä, turkistarhaus on perseestä jne. mutta niin, olen kiinnostunut, mutta jostain syystä en pidä siitä niin meteliä, en tiedä miksi. maailmassa on niin paljon vääryyttä, että täytyy keskittyä johonkin. choose your battles.

   toivottavasti sait tyydyttävän vastauksen, saa kysyä lisää jos jäi jokin mietityttämään! :-)

   Poista