22.8.2012

Good enough

IMG_1283 copy

IMG_1260 copy

IMG_1261 copy

IMG_1254 copy

IMG_1276 copy

IMG_1247 copy

IMG_1275 copy

IMG_1269 copy

IMG_1256 copy

IMG_1278 copy

IMG_1288 copy

IMG_1295 copy

En ole piirtänyt kunnolla vuosiin. Ala-asteen kävin epävirallisesti kuvaamataitopainotteisella luokalla (opettaja siis painotti kuvista todella paljon ja tehtiin kaikkia siistejä juttuja) ja lapsena piirsin muutenkin todella paljon, olin siinä kai ihan hyväkin.

Sitten se vaan jäi, joskus yläasteella ehkä, ja kun yritin innostua uudestaan lukiossa, niin tajusin, että kaikki muut olivatkin niin paljon parempia ja muutaman vuoden tauko oli todella ollut virhe.

Kesäharjoittelussa päiväkodissa ja au pairina ollessani piirtelin lapsille värityskuvia ja vaikka niitä kovasti kehuttiinkin, niin ajattelin niiden olevan vain semmoisia sutaisuja; perhosia, sudenkorentoja, papukaijoja, koiria, kissoja ja nallekarhuja, joissa olisi mahdollisimman paljon värityspinta-alaa.

Nyt muistin, kuinka rentouttavaa värittäminen onkaan ja sain idean - miksi ostaa jotain kallista värityskirjaa tylsine kuvineen, kun Tumblr on täynnä suloisia ihmisiä, sen kun piirtää tietokoneen ruudun läpi ääriviivat ja alkaa väritellä.

Ostin halvat puuvärikynät Tigerista Helsingissä käydessäni. Se kauppa on ihana, täynnä kaikkea turhaa, mutta ah, niin tarpeellista (kiitos Sanni vinkistä, jos luet tätä!).

Kuvien alla on linkit alkuperäisiin kuviin ja saanen huomauttaa, että omien luomusteni ei ole tarkoituskaan olla identtisiä kopioita alkuperäisistä ja tässä vasta yritän herätellä vanhoja piirustustaitojani.

Ehkä vielä joskus osaan piirtää hienosti, tällä hetkellä näin on ihan tarpeeksi hyvä.

8 kommenttia:

 1. nättiä!
  meikällä on vähän sama ongelma, en ole lukion jälkeen piirtänyt ollenkaan. harmittaa, kun joskus oli ihan hyväkin.

  VastaaPoista
 2. Ääää minäki tahon piirtää!! Mutta kynät on jossai muuttolaatikoiden uumenissa, ei mtn tietoo onko ne Helsingissä vai ehkä vintillä Treellä :D Mutta kunhan saan taas muutettua, niin sitten ryhdistäydyn! Että tervetuloa vaan piirtelemään, mulla pitäs olla vielä kunnon 72 värin kynäpakkaus :D

  VastaaPoista
 3. aaah vanha kunnon ala-asteen kuvisluokka! minkä tahansa tunnin ja aineen pysty skipata vaan siks että tehtiin jotain kuvistöitä. harmi kun se 6 vuotta ei näy missään mun taiteellisissa lahjoissa...

  VastaaPoista
 4. aaaahh tiger :--------D se oli niin ihana krääsäkauppa, mutta loppujen lopuksi lähes kaikki mitä köpiksen putiikista ostettiin, irtisanoutui toimimasta - onneks oli halpaa!

  hieman jänskättää miten toi piirustelu sujuu, kun alkaa uus koulu luovalla alalla, ja hui, en oo piiiitkään aikaan piirrellyt! ehkä vois kokeilla samaa tekniikkaa ja piirtää läpi, hih :----')

  VastaaPoista
 5. sulla on selkeesti oma tyyli, pidän siitä:) voi kun itsekin osaisi:))

  VastaaPoista
 6. snännäsnää: kiitti! :-) noniin, sitten sunkin pitää alkaa verestellä vanhoja taitoja, ei kun kynä käteen ja piirtämään! :-D

  maria: kiitos, ihana! :-)

  milla: AAAAA 72 väriä!!!!!! MINÄ TULEN!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 7. emma: oi niitä aikoja tosiaan! jousto-tunnit oli parhaita kun sai vaan jatkaa niitä kuvistöitä, jotka oli jääny kesken :--D ei niin väliä matikalla tai muulla, kunhan kuvistyöt tuli tehtyä! :DD

  lauray: hahah, joo ei siellä kovin laadukkaan tuntuista tavaraa ollut, mutta kaikkea pientä kivaa ja tosiaan halvalla, ehkä nuo nyt jonkin aikaa kestää :--D ja tuommoiseen kokeiluun ihan hyviä, kun en ollut varma kuinka paljon niitä oikeasti käyttäisin... ja suosittelen kyllä tuota läpipiirtämistä, saa hyvin harjoitusta esim kasvojen muodosta ja suhteista :-)

  sonjjj: oi kiitos, kiva kuulla! :-)

  VastaaPoista